Hacker απέκτησε στοιχεία χρηστών από Twitter, Tumblr και Pinterest

Η εταιρεία υποστήριξης πελατών Zendesk, αποκάλυψε ότι μέσα στην εβδομάδα παραβιάστηκαν τα συστήματά της από hacker και υπήρξε διαρροή
προσωπικών πληροφοριών χρηστών των Twitter, Tumblr και Pinterest.

 Η Zendesk ανέφερε ότι το πρόβλημα διορθώθηκε, αλλά πιστεύει ότι ο hacker κατάφερε να κλέψει διευθύνσεις email καθώς και τα θέματα των μηνυμάτων από την αλληλογραφία υποστήριξης που έστειλε.

 Το Tumblr, το Twitter και το Pinterest φαίνεται ότι είναι οι τρεις πελάτες της Zendesk που επηρεάστηκαν από αυτήν την επίθεση.

Με emails προς τους χρήστες τους, προειδοποιούν ότι οι προσωπικές πληροφορίες στα email υποστήριξης μπορεί να έχουν παραβιαστεί, συνιστώντας τους να είναι προσεκτικοί σε τυχόν ύποπτα email που λάβουν.

Πρέπει να τονιστεί ότι τα social media και οι ολοένα και αυξανόμενοι χρήστες τους αποτελούν εκτός από στόχο μεμονωμένων κυβερνοεγκληματιών στόχο και εταιρειών internet marketing υπό την έννοια ότι προσωπικά στοιχεία χρηστών αποτελούν βάσεις δεδομένων ιδιαίτερα χρήσιμες στην προώθηση ιστοσελίδων ενώ το ειδικό βάρος των social media φαίνεται επίσης από το απλό γεγονός ότι η δημιουργία ιστοσελίδων από τις διάφορες εταιρείες web design πλέον γίνεται πάντα σε ευθεία συνάρτηση με τα social media και την παρουσία μιας επιχείρησης εκεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *