Handelsblatt: Η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε…

«Ο Ρέσλερ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι απέτυχε στην πολιτική της», είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Ο υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα από την Αθήνα, αλλά ουσιαστικές αλλαγές είναι απαραίτητες για να…..
βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα».

Βασική τροχοπέδη για τις επενδύσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι σύμφωνα με τον κ. Ρέσλερ η έλλειψη κράτους δικαίου, η βραδύτητα στην διαδικασία έγκρισης επενδυτικών πρωτοβουλιών και συχνά η έλλειψη αξιοπιστίας. «Όλα αυτά απογοήτευσαν τα τελευταία χρόνια τους Γερμανούς επιχειρηματίες», πέραν από το γεγονός ότι πολλοί παραπονούνται ότι τους χρωστάει ακόμη το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Ρέσλερ δήλωσε στην οικονομική εφημερίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να αποφασίσει πως θα συνεχίσει (το πρόγραμμα εξυγίανσης). Το ζητούμενο είναι τώρα η αποφασιστική εφαρμογή βαθιών μεταρρυθμίσεων, όπως π.χ. οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εκσυγχρονισμός του διοικητικού μηχανισμού».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επισήμανε επίσης την πρόθεσή του να βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

http://www.prionokordela.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *