Τελευταία Νέα

Καταστολή εχθρικής αεράμυνας. Οπλισμένα HARM!

Οι αποστολές καταστολής ή/και καταστροφής της αεράμυνας του αντιπάλου είναι εντός του φάσματος αποστολών της ΠΑ. Ειδικά, αν λάβουμε υπόψη τις εξελίξεις αλλά και τις εξαγγελίες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, αυτές οι αποστολές θα γίνουν ακόμη σημαντικότερες.
Οι αποστολές καταστολής ή/και καταστροφής της αεράμυνας του αντιπάλου είναι εντός του φάσματος αποστολών της ΠΑ. Ειδικά, αν λάβουμε υπόψη τις εξελίξεις αλλά και τις….
εξαγγελίες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, αυτές οι αποστολές θα γίνουν ακόμη σημαντικότερες.

Μια από τις αποστολές που θα κληθεί να επιτελέσει αλλά και να αντιμετωπίσει η ΠΑ είναι η SEAD/DEAD. Ως SEAD (Suppression of Enemy Air Defence) ορίζονται οι αποστολές που ως σκοπό έχουν την παροχή προστασίας σε ένα πακέτο κρούσης μέσω της άρνησης στον αντίπαλο να χρησιμοποιήσει τα αντιαεροπορικά του μέσα κυρίως μέσω της απειλής καταστροφής τους.

Στις επιχειρήσεις DEAD (Destruction of Enemy Air Defence) η αποστολή του πακέτου είναι η φυσική καταστροφή των μέσων αεράμυνας ώστε να αποδεσμευτούν στη συνέχεια πόροι από αυτές τις αποστολές, αφού δεν θα υφίσταται πλέον η απειλή των SAM (Surface to Air Missiles) αλλά και δεν θα παρέχεται στον αντίπαλο σαφής τακτική εικόνα του εναέριου θεάτρου επιχειρήσεων.

Τα τελευταία χρόνια οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάζουν μια κινητικότητα σε αυτόν τον τομέα, καθώς έχουν εξαγγείλει μια σειρά προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις ικανότητες αντίληψης της τακτικής εικόνας, παροχής αεράμυνας στις κύριες εγκαταστάσεις τους, αλλά και έχουν προχωρήσει στην αναβάθμιση παλαιότερων συστημάτων ώστε να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες δυνατότητες τους.

Παράλληλα, διαθέτουν αρκετά συστήματα για την παροχή προστασίας στις δυνάμεις τους έναντι αποστολών εγγύς αεροπορικής υποστήριξης/ από αέρος υποστήριξη, CAS/BAI (Close Air Support/Battlefield Air Interdiction).

http://www.defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *