Συνεχίζεται η αντικυβερνητική οργή στην Βουλγαρία – τομάτες και αυγά εναντίον βουλευτών Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/236009/sunehizetai-i-adikuvernitiki-orgi-stin-voulgaria-tomates-kai-auga-enadion-vouleuton/#ixzz2XLS96GXV Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Με ιαχές όπως «Μαφία» και «Παραιτηθείτε» υποδέχθηκαν έξω από τη Βουλή της Σόφιας ομάδες οργισμένων πολιτών βούλγαρους βουλευτές, σε μία ένδειξη της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας ενώπιον της άρνησης της πρόσφατα εκλεγμένης κυβέρνησης να …
εγκαταλείψει την εξουσία.

Το συγκεντρωμένο πλήθος εκτόξευσε τομάτες και αυγά εναντίον βουλευτών του προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.

Η οργή των διαδηλωτών ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η νέα κυβέρνηση επέλεξε τον Ντέλιαν Πέεβσκι, γόνο μίας ιδιαίτερα πλούσιας οικογένειας με τεράστια δύναμη στον χώρο του Τύπου, ως επικεφαλής ασφαλείας της χώρας.

Για τους διαδηλωτές, ο διορισμός του 32χρονου Πέεβσκι, ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία σε ζητήματα ασφάλειας, συμβόλισε τους στενούς δεσμούς διαφθοράς που έχουν εγκαθιδρυθεί μεταξύ της κυβέρνησης και ενός στενού επιχειρηματικού κύκλου, αλλά και τη χρόνια αποτυχία της Σόφιας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα.

Υποχωρώντας ενώπιον της λαϊκής κατακραυγής, η νέα κυβέρνηση ακύρωσε τον διορισμό του Πέεβσκι. Αρνήθηκε ωστόσο να παραδώσει την εξουσία, σημειώνοντας πως η επακόλουθη πολιτική κρίση θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει πολιτικά και οικονομικά το φτωχότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέραν της παραίτησης της κυβέρνησης, οι διαδηλωτές απαιτούν έναν τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων, ευελπιστώντας ότι οι αλλαγές θα φέρουν μεγαλύτερη διαφάνεια στην βουλγαρική δημόσια ζωή.

skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *