Καλως όρισες, i-Pad!


Τo iPad κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί, με βάρος 700 γραμμάρια σου αφήνει μια τρομερή αίσθηση. Ταχύτατο, ανταποκρίνεται αμέσως στις εντολές των δαχτύλων, αν το σκεφτείτε είναι απλά μια οθόνη multitouch υπολογιστής.
Η οθόνη LED των 9,7 ιντσών με αναλογία 4:3 και ανάλυση 1024×768 είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή, με καθαρή απεικόνιση χρωμάτων και στοιχείων και με πολύ μεγάλη ευκρίνεια. Η φωτεινότητα της φυσικά ρυθμίζεται, είτε χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις, είτε αυτόματα από τον αισθητήρα ελέγχου φωτισμού περιβάλλοντος που διαθέτει.
Ένα από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά του iPad είναι…
.

…η ταχύτητα και η αμεσότητα. Η οθόνη ανταποκρίνεται ταχύτατα στις χειρονομίες, η αναπαραγωγή βίντεο γίνεται χωρίς τρεμοπαιξίματα και το φόρτωμα των εφαρμογών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… αέρινο. Τελικά, ο A4 επεξεργαστής που βρίσκεται στην καρδιά του iPad αποδεικνύεται αντάξιος των προσδοκιών, και η απόδοση του δίνει μια απάντηση στην κριτική που έγινε όταν παρουσιάστηκε από τον Steve Jobs. Φανταζόμαστε τί θα μπορούσε να προσφέρει αυτός ο επεξεργαστής στην καρδιά ένος iPhone!
Η Apple φρόντισε ώστε οι υπάρχουσες εφαρμογές του App store να είναι συμβατές με την νέα της συσκευή. Σε αυτές τις εφαρμογές υπάρχει η δυνατότητα της μεγέθυνσης με το πλήκτρο “2x”.
Η έλλειψη ελληνικού πληκτρολογίου είναι ένα θέμα το οποίο αναμένεται να λυθεί με επερχόμενο firmware update. Ευελπιστούμε η επόμενη αναβάθμιση λειτουργικού να προσθέσει την ελληνική γλώσσα και να μην ξαναζήσουμε στιγμές “iPhone 3G” εποχής όπου περιμέναμε αρκετούς μήνες.
Όσον αφορά το θέμα με την αστάθεια του WiFi η Apple έχει ήδη αναγνωρίσει το πρόβλημα και αναμένεται να το διορθώσει με την επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της συσκευής.
Και μία είδηση για τους αναγνώστες του protothema.gr και κατόχους i-phone. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για το Πρώτο Θέμα στο αγαπημένο τους κινητό. Θα προσφέρει πανεύκολη πλοήγηση, όλα τα θέματα της ιστοσελίδας, αλλά και πλούσιο multimedia υλικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *