ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ INTERNET;

Σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη παραμένει η μέση ταχύτητα σύνδεσης των ελληνικών νοικοκυριών με το
Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας Akamai, η οποία λειτουργεί ως «μεσολαβητής» για την κίνηση στο Διαδίκτυο, η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα ήταν μόλις στα 5,8 Mbps στο δ’ τρίμηνο του 2014.
Σε σχέση με παλαιότερες εποχές, η μέση ταχύτητα έχει ανέβει μεν, αλλά το 2014 ήταν περίπου σε αυτά τα επίπεδα και απέχει αρκετά από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τουλάχιστον είναι υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι στα 4,5 Mbps.
Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας είναι πάντως η Νότια Κορέα με μέση ταχύτητα σύνδεσης 22,2 Mbps, ενώ ακολουθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση το Χονγκ Κονγκ με 16,8 Mbps και η Ιαπωνία με 15,2 Mbps.
Από εκεί και πέρα, η δεκάδα συμπληρώνεται με χώρες από την Ευρώπη με πρώτη τη Σουηδία με 14,6 Mbps, ενώ αμέσως μετά είναι η Ελβετία με 14,5 Mbps.
Οι υπόλοιπες πέντε χώρες είναι η Ολλανδία (14,2 Mbps), η Λετονία (13 Mbps), η Ιρλανδία (12,7 Mbps), η Τσεχία (12,3 Mbps) και η Φινλανδία (12,1 Mbps).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *