Μηνύματα οργής στο Internet για τους δολοφόνους


«Ντροπή μας! Δεν υπάρχει ειρήνη και δικαιοσύνη… Δεν είναι επαναστάτης όποιος αφαιρεί ζωές, είναι εγκληματίας» Ιντερνετική διαδήλωση για την προχθεσινή τραγωδία κάνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι χρήστες του Facebook, δημιουργώντας και συμμετέχοντας συνολικά σε έξι γκρουπ. Το «γιατί» βρίσκεται σε κάθε πρόταση και κάθε σχόλιο των μελών των γκρουπ ενώ αγωνία όλων είναι εάν θα βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού γεγονότος. «Πόσο “αστεία” φαίνονται αυτά που απειλούμαστε ότι θα στερηθούμε από το βόλεμα και την “καλοπέρασή” μας για μερικά χρόνια, μπροστά στις αληθινές απώλειες;», αναρωτιέται κάποιος.
«Συγνώμη που αφήσαμε να σας σκοτώσουν»… Ίσως αυτή είναι η πιο σοκαριστική φράση από τις εκατοντάδες που…
.

έχουν αναρτήσει στο Ίντερνετ περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι, στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων υπαλλήλων της Marfin. Σε Facebook και Twitter η θλίψη και η οργή ξεχειλίζουν…
Μέσα σε λίγες ώρες δημιουργήθηκαν δεκάδες γκρουπ για την τραγωδία και χιλιάδες ήταν εκείνοι που έγιναν μέλη τους για να εκφράσουν όσα νιώθουν.

Χρήστες κάθε ηλικίας γράφουν για τα θύματα των κουκουλοφόρων, ενώ ο διαχειριστής του γκρουπ «Τρεις νεκροί! Ξεφτίλα για άλλη μια φορά» σημειώνει πως για μία ακόμη φορά «κάθε έννοια νόμιμης διαδήλωσης έπρεπε και πάλι να ξεφτιλιστεί από τους γνωστούς – αγνώστους. Η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων έπρεπε και πάλι να επισκιαστεί από βανδαλισμούς και δακρυγόνα. Συγχαρητήρια λοιπόν σε εσάς που εξαιτίας σας η πραγματική λαϊκή δυσαρέσκεια φιμώθηκε. Συγχαρητήρια που μας φοβίσατε σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε σε τίποτα πλέον. Συγχαρητήρια για τις τρεις αυτές ζωές που δεν έφταιγαν σε τίποτα». Στο συγκεκριμένο γκρουπ 186 μέλη έχουν «ανεβάσει» φωτογραφίες από την πορεία αλλά και από την προσπάθεια των εργαζομένων του υποκαταστήματος της Μarfin να σωθούν.
«Αγγελική μου δεν σε γνώριζα, όμως, αισθάνομαι την ανάγκη να σου ζητήσω συγνώμη γιατί δεν είναι δυνατόν να μην φταίω και εγώ – δεν έχει σημασία αν φταίω λίγο ή πολύ- για όλα αυτά που γίνονται και που τελικά τα πλήρωσες εσύ με το αγγελούδι σου και οι συνάδελφοί σου», γράφει άλλο μέλος του Facebook.
Και στο Twitter, όμως, τα μηνύματα «ξεχειλίζουν»…
«Πιστεύετε ότι οι αναταραχές και το να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους θα σώσουν την οικονομία; Έχετε προσπαθήσει να δουλέψετε και να πληρώσετε τους φόρους;» γράφει κάποιος απευθυνόμενος στους ψευτοεπαναστάτες.
«Γιατί; Γιατί; Γιατί; Άραγε θα πάρουμε απάντηση ποτέ;», αναφέρει άλλο μήνυμα.
Οι δολοφόνοι με τις μολότοφ σκότωσαν, έκαψαν, έγιναν αφορμή για να γίνουμε ξανά ρεζίλι διεθνώς και επέστρεψαν σπίτια τους.
Για 3 αθώους πολίτες, όμως, η ζωή σταμάτησε άδικα, στο μέρος όπου καθημερινά μοχθούσαν να βγάλουν τα προς το ζην και να θρέψουν την οικογένειά τους..

Για την Αγγελική
«Αγγελική μου δεν σε γνώριζα, όμως αισθάνομαι την ανάγκη να σου ζητήσω συγγνώμη, γιατί δεν είναι δυνατόν να μη φταίω και εγώ- δεν έχει σημασία αν φταίω πολύ ή λίγο – για όλα αυτά που γίνονται και που τελικά τα πλήρωσες εσύ με το αγγελούδι σου και οι συνάδελφοί σου. Καλό σας ταξίδι». Αυτό είναι ένα μόνο από τα εκατοντάδες μηνύματα που έγραψαν τα μέλη του γκρουπ «Αντίο Παπαθανασοπούλου Αγγελική» στο Facebook.

Η περίπτωση της 32χρονης εγκύου Αγγελικής, η οποία πέθανε από ασφυξία στο κτίριο της οδού Σταδίου, έχει συγκινήσει χιλιάδες χρήστες κάθε ηλικίας. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες ο αριθμός όσων έγιναν μέλη πλησίαζε τους 2.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τις 8 το απόγευμα όσοι θέλησαν να αφήσουν ένα μικρό σχόλιο για την 32χρονη Αγγελική έφταναν τους 1.050! Μάλιστα, κάποιο μέλος- από τα πρώτα που άφησαν το δικό τους μήνυμα για την Αγγελική- «ανέβασε» φωτογραφία της.

«Γιατί; Γιατί; Γιατί; Με αυτό το ερώτημα είμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Αραγε θα πάρουμε απάντηση ποτέ;», γράφει μέλος. Χαρακτηριστικό είναι ένα σχόλιο που έγινε από μία χρήστρια του Facebook: «Πόσο πολύ λυπάμαι… Είμαι σχεδόν συνομήλικη με τη θανούσα… και έγκυος… Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει, ώς πότε θα υπάρχεις. Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με το αγγελούδι της…».

ΤΑ ΝΕΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *