Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα ΝΔ με 32,4% στην Κεντρική Μακεδονία

Με ποσοστό 32,4% έναντι 28,6% του ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται στην Κεντρική Μακεδονία η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση (από 12 μέχρι 14 Νοεμβρίου) της εταιρείας Interview.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν σε εκπομπή στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV το βράδυ της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου: Το «Ποτάμι» συγκεντρώνει 8%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,7% και το ΚΚΕ 5,3%. Οι ΑΝ.ΕΛ., η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΛΑ.Ο.Σ δεν ξεπερνούν το 1,9%.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης:
-Για το ΛΑΟΣ που καταγράφει μεγάλη πτώση από τις εθνικές εκλογές του 2012 και συγκεκριμένα από 2,59% στο 1,6%
-Για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ένας στους τρεις απαντούν ότι ενώ ψηφίζουν το συγκεκριμένο κόμμα δεν πιστεύουν ότι θα προχωρήσει σε διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της χώρας ούτε στη δέσμευσή του ότι θα καταργήσει το μνημόνιο
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν και από τις απαντήσεις στο ερώτημα «ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα» με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει ποσοστό 41% και τον κ. Τσίπρα 26% ενώ οι ερωτηθέντες της Κεντρικής Μακεδονίας θεωρούν επίσης τον κ. Σαμαρά καταλληλότερο να χειριστεί τα εθνικά θέματα με ποσοστό 39% έναντι του κ. Τσίπρα που τον εμπιστεύεται για τα εθνικά θέματα το 24% όσων συμμετείχαν στην έρευνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *