Αφγανιστάν: Συνετρίβη ελικόπτερο της ISAF

Ελικόπτερο της διεθνούς συμμαχίας (ISAF) συνετρίβη το Σάββατο στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος.
Ένα ελικόπτερο της διεθνούς συμμαχίας συνετρίβη το Σάββατο στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν και το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματός του σκοτώθηκε, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) που τελεί υπό την διοίκηση του NATO, προσθέτοντας ότι τα αίτια της…
συντριβής παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο. «Ένα ελικόπτερο των δυνάμεων του συνασπισμού συνετρίβη σήμερα (23/4) στην περιοχή Αλασάι, στην επαρχία Καπίσα», περίπου πενήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ, ανέφερε η ISAF στο ανακοινωθέν της.

«Τα δύο μέλη του πληρώματος βρέθηκαν από τις δυνάμεις του συνασπισμού. Το ένα από τα δύο είναι νεκρό», διευκρίνισε η Δύναμη. Σύμφωνα με την ISAF, «οι δυνάμεις που εστάλησαν για την διάσωση δέχθηκαν αμέσως εχθρικά πυρά όταν έφθασαν στον τόπο της συντριβής. Ανταπέδωσαν (. . .) πριν εκκενώσουν τα δύο μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους».

Η συμμαχία δεν ανέφερε τι τύπου ήταν το ελικόπτερο, ούτε την εθνικότητα του πληρώματός του.

«Οι επιχειρήσεις για την ανάκτηση του ελικοπτέρου και σφοδρές μάχες συνεχίζονται στη ζώνη» αυτή, προσέθεσε η ISAF, αναφέροντας πως «τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα κι αποτελούν το αντικείμενο έρευνας».

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «μουτζαχεντίν κατέρριψαν ένα ελικόπτερο των ξένων δυνάμεων στην περιοχή Αλασάι» και ότι «το σύνολο του πληρώματος σκοτώθηκε».

Η επαρχία Καπίσα είναι μια από τις ζώνες όπου δρουν οι γαλλικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, πάντως ο γαλλικός στρατός ανέφερε ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη δεν είναι δικό του. «Κανένα γαλλικό ελικόπτερο δε συνετρίβη», ούτε ανέφερε κάποιο πρόβλημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής δύναμης στο Αφγανιστάν αντισυνταγματάρχης Ερίκ ντε Λαπρέσλ.

Σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της επαρχίας Καπίσα Αζίζ Ουλ Ραχμάν, το ελικόπτερο έπεσε λόγω ενός ατυχήματος. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας το ελικόπτερο των ξένων δυνάμεων βρήκε σε ένα καλώδιο το οποίο είχαν τοποθετήσει κάτοικοι της Αλασάι», δήλωσε.

http://news.gr.msn.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *