It’s the end of the press (as we know it)

Κάνοντας e-zapping στις ιστοσελίδες των μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων,έπεσα πάνω σε άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ με τον τίτλο “Ψέματα,μύθοι και προπαγάνδα στην μπλογκόσφαιρα”,όπου με μια γρήγορη μάτια το άρθρο μεταξύ των άλλων αναφέρει:
“Ψέματα, μύθοι, προπαγάνδα και υπερβολές συνεχίζουν να διαιωνίζονται, άλλοτε από άγνοια και άλλοτε από στράτευση σε ……
κάποιον ειδικό σκοπό, στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.”
“Τα παραπολιτικά χτυπήματα κάτω από τη μέση των εκάστοτε πολιτικών αντιπάλων, τα οποία κυκλοφορούν σε χρόνο dt, είναι συνήθεις πρακτική. Κάθε φορά, για παράδειγμα, που το υπουργείο Υποδομών επιχειρεί να περάσει μια μεταρρύθμιση εμφανίζεται στο Διαδίκτυο με τρομακτική συνέπεια η εξής ιστορία.”
“Παθούσα του διαδικτυακού ράδιο αρβύλα υπήρξε πρόσφατα η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κυρία Μιλένα Αποστολάκη, η οποία παρουσιάζεται ακόμη και σήμερα στο Διαδίκτυο (λόγω… scripta manent) ως πρόωρα συνταξιοδοτηθείς από την Ολυμπιακή Αεροπορία.” (εδώ πάντως γέλασα)
“Μέσα σε μια πανσπερμία, λοιπόν, απόψεων άλλοτε έγκυρων και άλλοτε εκτός τόπου και χρόνου, ειδικά τις ημέρες απεργίας του Τύπου στο ελληνικό Διαδίκτυο, γράφονται απίστευτα πράγματα.”
“Συκοφαντίες και χαλκευμένα δημοσιεύματα αναπαράγονται ελαφρά τη καρδία στο ελληνικό Διαδίκτυο”

Μάλιστα.Εφημερίδα ΒΗΜΑ…Όπως λέμε εκδότης Σ. Ψυχάρης,διευθυντής Π.Καψης,όμιλος ΔΟΛ.
ΔΟΛ όπως λέμε 22,11% των μετοχών του MEGA,MEGA όπως λέμε…
Για να πω την αμαρτία μου,κάπου παει το μυαλό μου περί σκοπιμότητας του συγκεκριμένου άρθρου,αλλά μπα…Το ΒΗΜΑ τέτοια πράγματα;ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
Οι εξελίξεις στην έντυπη και τηλεοπτική δημοσιογραφία, η έντεχνη ποινικοποίηση των blog και οι μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων με την ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από μάνατζερ, ένα πράγμα μόνο μπορεί να δηλώνει. Το τέλος της δημοκρατίας και της ελεύθερης ενημέρωσης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πρώτα, τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπου χτυπά η καρδιά του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού και μετά εμείς οι μικροί blogers. Το θέμα της προπαγάνδας κατά των ελεύθερων ΜΜΕ, αποτελούσε πάντα τον πρώτο στόχο κάθε απολυταρχίας. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι η αλήθεια δεν γράφεται πάντα στα πρωτοσέλιδα και δεν προβάλλεται στις ειδήσεις των 20.00. Το θέμα των εξελίξεων στην ενημέρωση στην Ελλάδα, έχει να κάνει με την ίδια την δημοκρατία.

Υ.Γ
Μην πιστεύεις τίποτα.

http://witnessfree.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *