Jacques Attali: “Το ΝΑΤΟ θέλει να σύρει την Γαλλία σε πόλεμο με τη Ρωσία”

O Jacques Attali,  σύμβουλος του πρώην Γάλλου Προέδρου  Φρανσουά Μιτεράν και πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (ΕΤΑΑ), έγραψε στο blog του, ότι η Ρωσία θα πρέπει να
είναι σύμμαχος της Γαλλίας, και όχι  εχθρός της, αναφέρει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News.

«Για άλλη μια φορά, θα μπορούσαμε να συρθούμε  σε έναν πόλεμο ενάντια σε κάποιον, που θα πρέπει να ήταν σύμμαχός μας, προσπαθώντας να επιλύσουμε ξένα ζητήματα», έγραψε ο Attali  στο blog του.

Ο ίδιος , ανέφερε ότι  η Γαλλία θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους να μείνουν μακριά από τις βλαβερές επιδράσεις του ΝΑΤΟ, το οποίο ανακάλυψε  έναν νέο «φανταστικό εχθρό» για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

«Είναι απαραίτητο να πούμε στους ευρωπαίους εταίρους μας, ότι είναι προτιμότερο να συνομιλούμε με την Ρωσία, ως έναν πιθανό  σύμμαχο, και όχι ως ένα φανταστικό εχθρό. Θα πρέπει επίσης να ξανασκεφτούμε τον  στρατιωτικό μας  σχεδιασμό. Ειδικά τις νέες αμυντικές στρατηγικές μας» έγραψε ο  Attali.

Ο Γάλλος αξιωματούχος , δήλωσε επίσης «η Γαλλία δεν θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση στην Ουκρανία. Ο Attali θεωρεί ότι η Γαλλία δεν θα πρέπει να στηρίξει μια  κυβέρνηση που κατάργησε την ρωσική γλώσσα, η οποία είναι μητρική γλώσσα για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Ο ίδιος προτρέπει το ευρωπαϊκό κοινό να εξετάσει την κατάσταση αυτή κατά την οποία, θα καταργούνταν η γαλλική γλώσσα στο Βέλγιο ή την Ελβετία. Φυσικά, οι Γάλλοι δεν θα το υποστήριζαν» , κατέληξε ο  Attali.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *