Το άρθρο του Jay Nordlinger*

Το άρθρο του Jay Nordlinger* στις 11 Μαϊου για τα Βαλκάνια…
http://www.nationalreview.com/article/418171/macedonia-journal-part-i-jay-nordlinger

στρεβλώνει την προοπτική της Ελλάδας σχετικά με το πρόβλημα του ελληνικού ονόματοςΜακεδονία. Ο κ Nordlinger φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά οτιδήποτε του λένε οι οικοδεσπότες του οι Σκοπιανοί.

Ο κ. Nordlinger έπρεπε να είχε αντιληφθεί ότι η κατασκευή αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην καρδιά της πόλης των Σκοπίων είναι μια πρόκληση που απευθύνεται προς την Αθήνα. Στο διάβα του χρόνου αυτοί οι ίδιοι σοβινιστές έχουν διανήμει χάρτες, δείχνονταςτην βόρεια περιοχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία, ως μέρος της δικής τους χώρας και έχουν ιδιοποιηθεί ελληνικά σύμβολα, όπως το αστέρι της Βεργίνας (αναφέρθηκε εν συντομία στο άρθρο).

Η παραποίηση της ιστορίας από τους Σκοπιανούς δεν έχει όρια. Έχουν ιδιοποιηθεί τους δυο Έλληνες αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο οι οποίοι ήταν μοναχοί από τη Θεσσαλονίκη και είχαν αναλάβει των εκχριστιανισμό των Σλάβων, επιμένοντας πως οι δυο Μοναχοί ήταν και αυτοί Σλάβοι! Προσπάθειες εκ μέρους της Ελλάδας για την εξεύρεσησυμφιλίωσης με τα Σκόπια έχουν πλήρως απορριφθεί. Πλήθος ελληνικών επιχειρήσεωνέχουν επενδύσει στα Σκόπια και η Αθήνα συνήψε διπλωματικές σχέσεις με τα Σκόπια. Σε αντάλλαγμα, τα Σκόπια συνεχίζουν να διεκδικούν όλα όσα σχετίζονται με την ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας, προκαλώντας έτσι την Ελλάδα.
​​ Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008, όλα τα κράτη-μέλη της συμμαχίαςανεπιφύλακτα άσκησαν το δικαίωμα του βέτο αφού εξέτασαν τα αποδεικτικά στοιχεία που προέβαλε η Ελλάδα (σε αντίθεση με τον κ Nordlinger ο οποίος αποδέχεται την προπαγάνδατων Σκοπίων, χωρίς σκεπτικισμό ή κριτική). Για μια καλύτερη κατανόηση του προβλήματος που έχει δημιουργήσει η ΠΓΔΜ η εξής επιστολή-απάντηση στον καθηγητή Victor Friedmanμπορεί να είναι διαφωτιστική:

http://history-of-macedonia.com/2009/03/12/a-greek-response-to-victor-friedmans-views-on-macedonia-and-balkan-multilingualism/
​Τέλος, στο τέταρτο μέρος του άθρου του ο κ. Nordlinger αναφέρει πώς τα Σκόπιαγιορτάζουν 2.000 χρόνια χριστιανισμού στη χώρα τους. Όποιος έχει διαβάσει την Καινή Διαθήκη και τις περιοδείες του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία, αντιλαμβάνεται ότι ο Απόστολος ταξίδεψε στην Ελλάδα και όχι στα Σκόπια. Οι Σλάβοι κατέφτασαν στα Βαλκάνιαπολλούς αιώνες αργότερα. Επίσης η Εκκλησία των Σκοπίων ενώ ψευδώς αυτοκαλείται «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», είναι σχησματική και δεν αναγνωρίζεται από κανένα Ορθόδοξο Πατριαρχείο, εφ’ όσον ήταν ένα πολιτικό δημιούργημα που επέφερε την πλήρηπεριφρόνηση και αδιαφορία του Ορθοδόξου Κανονικού Δικαίου.

Θεόδωρος Καρακώστας

*Ο Jay Nordlinger Είναι δημοσιογράφος στο συντηρητικό περιοδικό National Review

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *