Ποιοι τα βάζουν με τα Jumbo;

Ποιοι τα βάζουν με τα Jumbo;Mε την διαφήμιση του Jumbo τα βάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας. Μάλιστα ζπτηησε και την παρέμβαση των αρμοδών οργάνων για να σταματήσει η προβολή της, αφού τη θεωρεί δυσφημιστική.
Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: Μετά την εισήγηση του Προέδρου του Ε.&Ε..Σ.Π. στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ την 25/6/2012 για αντίδρασή μας στην διαφημιστική εκστρατεία γνωστής επιχείρησης παιδικών με τίτλο « ε ρε ………
που σας χρειάζεται» ομόφωνα απεφασίσθη να ενημερωθεί η Γεν. Γραμματεία Εμπορίου, Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή, Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγορά, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο ελέγχου, αφού η εταιρεία δεν απέσυρε την διαφήμιση μετά τη σχετική επιστολή μας.

Στην επιστολή μας αναφέρουμε ότι, η σχετική διαφήμιση είναι σαφώς προσβλητική για την εν γένει εμπορική δραστηριότητα, καθώς προβάλλει τον ανεύθυνο, κακόβουλο και συκοφαντικό ισχυρισμό ότι, εκτός από το «………», οι λοιποί έλληνες έμποροι είμαστε περίπου «κλέφτες» και εξαπατούμε συστηματικά τους καταναλωτές. Προκειμένου λοιπόν οι τελευταίοι να προστατεύσουν τα οικονομικά συμφέροντά τους από την δική μας αισχροκέρδεια, ως μόνη λύση έχουν την καταφυγή στα καταστήματα «………», όπου αγοράζουν «φθηνά».

Εμείς πάλι, θεωρούμε «φθηνή» την συγκεκριμένη διαφήμιση, η οποία περαιτέρω είναι αυταπόδεικτα παραπλανητική για το καταναλωτικό κοινό, καθώς υποβιβάζει το σύνολο της αγοράς σε εκμεταλλευτική και καταχρηστική, ενώ προσβάλλει ευθέως όλους τους αρμόδιους κρατικούς θεσμούς εποπτείας της αγοράς (εσάς δηλαδή!), που δείχνουν αδύναμοι να προστατεύσουν το καταναλωτικό κοινό από την λαίλαπα της δικής μας «αισχροκέρδειας».

Παράλληλα, το μήνυμα «…….. που σας χρειάζεται» αποτελεί παράφραση της κλασσικής ελληνικής φράσης «ξύλο που σας χρειάζεται» (όπως φαίνεται και από το τηλεοπτικό μήνυμα όπου ένα ξύλο οδηγείται προς την οθόνη). Προφανώς ο διαφημιζόμενος δεν έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο να δημιουργεί τεχνηέντως «αγανάκτηση», η οποία με την σειρά της μπορεί να προτρέπει ή να οδηγεί σε πράξεις βίας, ιδιαίτερα τα παιδιά, που στο μυαλό τους η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ταυτιστεί με την έννοια του παιχνιδιού. Κατά συνέπεια, διακινδυνεύει να γίνει το μήνυμά της ένα πολύ επικίνδυνο και ακατάλληλο «παιχνίδι».

Περαιτέρω, σε αυτή την εποχή της ύφεσης και της έντονης οικονομικής δυσπραγίας, θεωρούμε ότι παρόμοιες ενέργειες, όπως η συγκεκριμένη διαφημιστική εκστρατεία του «……….» που διασπείρουν ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς, επιτείνουν την κρίση και διώχνουν τον κόσμο από τις αγορές, καθώς περνούν το μήνυμα του μηδενισμού και της απάτης, ενώ αυτό είναι το λιγότερο που χρειάζεται το εμπόριο, η αγορά και η χώρα μας γενικότερα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας ζητούμε να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση παύση της παραπάνω περιγραφόμενης παραπλανητικής διαφήμισης της επιχείρησης «………..».
Λόγω της κρισιμότητας του θέματος, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *