Ξορκίζει κάθε ιδέα της αναδιάρθρωσης χρέους ο Jürgen Stark

Μεγαλύτερη από την τραπεζική κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers θα μπορούσε να προκαλέσει τυχόν αναδιάρθρωση χρέους κράτους μέλους της ευρωζώνης, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Jürgen Stark.
Σε δηλώσεις του που ανάρτησε παραθέτει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό κανάλι ZDF, ο Jürgen Stark, επικαλείται το φάσμα των επιπτώσεων από την….
κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας ώστε να υπογραμμίσει την αντίθεση της ΕΚΤ στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
“Μία αναδιάρθρωση θα ήταν μυωπική και θα επέφερε σημαντικές επιπτώσεις”, δήλωσε. “Στη χειρότερη περίπτωση, μια αναδιάρθρωση (σ.σ. του χρέους) κράτους μέλους θα μπορούσε να επισκιάσει τις επιπτώσεις από τη χρεοκοπία της Lehman”, πρόσθεσε.

Η κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας το Σεπτέμβριο του 2008 κυριολεκτικά “πάγωσε” τη διεθνή διατραπεζική αγορά και οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση και σε τεράστια κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.

Ο Jürgen Stark άσκησε δριμεία κριτική σε όσους κάνουν λόγο περί ανάγκης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθείται στενά και ότι θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, στη βάση του προγράμματος που συμφωνήθηκε πέρυσι το Μάιο.

http://www.kentri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    KAI EMIS GIATI DEN MA8ENOUME NA MIN PERNOUME DENIA AFOU DEN MPOROUME NA TA KSEXREOSOUME KAI NA KANOUME TO ANTI8ETO NA FTOXENOUME TOUS ALOUS KAI META NA TOUS SIVOULEVOUME: APO GER

    Reply
  2. Ανώνυμος

    (κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος)
    Είναι τόσο αποβλακωμένοι οι πολίτες παγκόσμια που δεν αναρωτιούνται καν γιατί ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν τράπεζες αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να καταρρεύσουν. Δηλαδή Κορώνα κερδίζουν οι τράπεζες και γράμματα χάνουν οι πολίτες παγκόσμια. Αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά παγκόσμια και οικουμενική ΑΓΝΟΙΑ.
    Ο παραπάνω τύπος όπως και πολλοί άλλοι είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος ( παιδομάζωμα ). Τα σπουδάζουν σε δικά τους πανεπιστήμια και τους μαθαίνουν πρώτα να μας … φτωχαίνουν και μετά να μας συμβουλεύουν.
    Θλιβερό αυτό που συμβαίνει παγκόσμια και πιο θλιβερό ότι συμβαίνει μπροστά στα μάτια του κόσμου και ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ !!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *