“Kατασκεύασαν” ανύπαρκτη Ορθόδοξη βάπτιση του Γ.Α.Παπανδρέου “το 1959 στο σπίτι στην Εκάλη” ;;;

Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

Ακολουθουν προσωπικες μου απόψεις.

Ιδιότυπη περίπτωση πολιτικης πλαστογραφίας θα ήταν,αν το ακόλουθο δημοσίευμα,απόσπασμα βιβλίου,είναι αναληθες,με φροντίδα πληροφοριοδοτων που σκόπιμα παρείχαν ψευδη πληροφόρηση (με αβανταδόρικη σιωπη μη διάψευσης απο τους αναφερόμενους,ή απο το οικογενειακο ή φιλικο κύκλο τους,ή με εξασφαλισμένο το ότι δεν θα το μαθαίνανε για να το διαψεύσουν), για να βοηθηθει πολιτικα ο Γιώργος Παπανδρέου,ο νυν πρωθυπουργος και…
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,ώστε να μην υποστει προκύπτουσα σοβαρη
πολιτικη ζημια

Πρόκειται για το εξης απόσπασμα απο το βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου “Του μιλάνε τα κύματα…Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη”, εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,(όταν γράφτηκε και εκδόθηκε το βιβλίο,ο συγγραφέας ήταν αρχισυντάκτης του πολιτικου ρεπορταζ της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”), σελίδες 124-125 :

“Δεν το είχε συζητήσει με κανέναν.Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορα στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωι τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος,που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππου του, με ανάδοχο τον καθηγητη Γιωργο Λιανόπουλο – φίλο του Ανδρέα από την Αμερικη και υφυπουργο του Καραμανλη στη Μεταπολίτευση.

Την Γκέηλ, όπως ήταν το αμερικανικο όνομα της Σοφίας,τη βάφτισε η γιαγια και της έδωσε το δικο της όνομα. Νονος του Νίκου,ήταν ο Γιώργος Μαλάνος, καθηγητης Οικονομικων στην Τζώρτζια,φίλος κι αυτος του Ανδρέα Παπανδρέου απο το Κολέγιο,πριν απο τον πόλεμο.

Τον ακολούθησε για ένα διάστημα στην Αθήνα,αλλα το 1963 επέστρεψε στην Αμερικη και λίγο αργότερα έχασε τη ζωη του σε αυτοκινητιστικο δυστύχημα. Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτη η τελετη κρατηθήκε σαν οικογενειακο μυστικο και απο μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου”.

Εκτος απο το πιο πάνω δημοσίευμα,άλλη πηγη που να γράφει για βάπτιση του Γιώργο Παπανδρέου δεν υπάρχει.
Και θέτω απλως το ερώτημα :
Είναι δυνατο να είναι αληθες το πιο πάνω απόσπασμα και να παραμένει μέχρι σήμερα αδημοσίευτη η επακριβης ημερομηνία της βάπτισης (μέρα-μηνας-έτος) και η ενορία καταγραφης της,αφου η δημοσίευσή τους θα διέλυε απολύτως όλες τις πολιτικα λίαν επιζήμιες φήμες ότι η μητέρα του Μάργκαρετ δεν ήθελε να βαπτιστουν ορθόδοξοι χριστιανοι τα ανήλικα παιδια της, ως προτεστάντισσα και δη απο αυτους που σφοδρα εναντιώνονται στη νηπιοβάπτιση,και φρόντισε και πέτυχε να μη βαπτιστουν ;;
Το απολύτως βέβαιο είναι ότι ειδικα ο παπαγάλος συγγραφέας και ο εκδοτικος οικος δεν δημοσίευσαν τίποτα εν γνώσει τους ότι είναι αναληθες.

To ζήτημα δεν είναι,αν ένα δημόσιο πολιτικο πρόσωπο
είναι αβάπτιστος,αλλα αν υπήρξε πολιτικη πλαστογραφία
ότι δήθεν έχει βαπτιστει.

Αγαπητε Γιώργο Α.Παπανδρεόυ,Επικόλληση αυτου του ηλ.δημοσιεύματός μου θα σας αποστείλω στη διεύθυνσή σας gpapandreou@parliament.gr , και αν λάβω, μέσω
e-mail, απο το Γραφείο Τύπου σας , την ημερομηνία
βάπτισής σας , και το όνομα της ενορίας όπου είναι καταγεγραμμένη , θα τα δημοσιεύσω στο ίδιο μπλογκ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ
    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΔΕ,ΟΤΙ…

    …Ο ΓΑΠ ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ,

    ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ
    ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ,
    ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ,
    ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
    ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ
    ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΥ :

    Αγαπητε Γιώργο Α.Παπανδρεόυ,Επικόλληση αυτου του ηλ.δημοσιεύματός μου θα σας αποστείλω στη διεύθυνσή σας gpapandreou@parliament.gr , και αν λάβω,μέσω e-mail,απο το Γραφείο Τύπου σας την ημερομηνία βάπτισής σας,και το όνομα της ενορίας όπου είναι καταγεγραμμένη,θα τα δημοσιεύσω στο ίδιο μπλογκ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΒΑΛΑΜΕ ΕΝΕΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ Α Μ Ε Ρ Ι Κ Α Ν Ο ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΧΑΡΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ. ΣΚΑΤΑΔΕΣ Ε ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ. ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΕΣΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΤΟ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΒΓΑΖΕΤΕ. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Επί χούντας, απέκτησαν όλοι οι ΚΚΕδες τσάμπα σπίτι,και τώρα ζητάνε και τα ρέστα οι χαραμοφάιδες!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΠΡΟΣΟΧΗ-AUHTUGK- Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΪΖΕΙ ΤΕΡΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΜΥΣΤIΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
    Οι ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ Ζουν ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Σιγα ρε ΟΥΦΟ των 4:14.. Τι εζησες εσύ στη Χουντα και ποσο χρονών ήσουνα; Σκατά ζήσατε . Οποιος δεν ενοχλούσε δεν ηνοχλείτο από κανέναν. Ολα τα άλλα είνα ψέμματα του κερατά και των ψευτοκομμουνιστών, στυλ Θεοδωράκη κλπ.
    Μας πρήξατε με τη ΧΟΥΝΤΑ και ΧΟΥΝΤΑ. Σκατά τα κάνατε όλοι σας και αι σιχτιρ κια σεις και η δημοκρατία σας και η Χουντα μαζί αρχικλεφταράδες, πλην Χουνταίων φυσικά που δεν έκλεψαν και πεθαναν παμπτωχοι.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΕΛΛΑΣ ΚΑΗΜΕΝΗ.. ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΕΡΜΑΙΟ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Καλά τώρα ανοησίες του μικρόψυχου αρθρογράφου..Μικρότητες..
    Είδαμε και τους βαπτισμένους..
    Σε ποιους απευθύνεσαι; μήπως σε κάφρους;
    Ασχολήσου με κάτι ποιο σοβαρό ,λαικιστή της δεκάρας..

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Επί δικτατορίας το ρουσφέτι πήγαινε σύννεφο,γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να διαμαρτυρηθείς και να ζητήσεις το δίκιο σου ,Αρκεί να δήλωνες του συστήματος,να ήσουνα χαφιές της αστυνομίας και όλα καλά..
    Με τη μεταπολίτευση πάλι το ρουσφέτι..αρκεί να ήσουνα δεξιός..
    Μετά το 1981 αρκούσε να είσαι στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ..
    Φθάσαμε εδώ που φθάσαμε από την ανικανότητα των κυβερνώντων ..
    Ποιοι τους έδωσαν την ευκαιρία να μας καταστρέψουν;; Ε Μ Ε Ι Σ με την ψήφο μας και τη στενοκεφαλιά μας..

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Ρε καράβλαχοι!! έχετε ζήσει εσείς τη Χούντα; αποκλείεται..Δεν έχετε ιδέα τι ζήσαμε εμείς επί δικτατορίας.Φασιστάκια του κερατά..

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Σου δίνω ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΟ (17 Απριλίου 2011 3:26 μ.μ.)!
    ΕΙΔΙΚΑ το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!
    Πρεπει το βρωμερο σιχαμερό χοντρογούρουνο που λέγεται ΠΑΓΚΑΛΟΣ να ξεκοιλιαστει μπροστά στα γαιδούρια τους βολεμένους κοπρίτες ψηφοφόρους του και όλοι οι υπόλοιποι πρασινορουφιάνοι να κρεμαστούν ανάποδα στην Πλατεία Συντάγματος !!!

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Ο Δημιουργός της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Α.Παπανδρέου ευθύνεται για το κατρακύλισμα της χώρας με τα τόσα δάνεια που πήρε απο το εξωτερικό προκειμένου να δημιουργήσει τρείς γενιές κηφήνων μεν αλλά ορκισμένων ψηφοφόρων του …
    Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ αμερικανός πολίτης ΓΑΠ είναι – απλά – πολύ χειρότερος: είναι ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    "Το μήλο κάτω απο τη μηλιά πέφτει …"
    Βέβαια, ο μπαμπάς ήταν πιο έξυπνος: ακόμη και όταν είχε πέσει στο ναδίρ της πολιτικής και ατομικής αξιοπρέπειας (ως … δανειολήπτης απο τους υπουργούς του προκειμένου να ζει πολυτελέστατα με τη Μιμή στο παλάτι της Εκάλης) είχε φροντίσει έτσι ώστε πάμπολοι ελεεινοί χρυσά-αμοιβόμενοι "δημοσιογράφοι" να τον εξυμνούν …
    Ο ΓΑΠ μάλλον δέν θα τα καταφέρει:
    Όταν αποκατασταθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα, αυτός (ως αρχηγός της σημερινής ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) και οι όμοιοί του ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου κλπ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ στην Πλατεία Συντάγματος μετά απο τις σχετικές δίκες. Ο – πρώην φίλος τους – Τσαουσέσκου και η Έλενα τους περιμένουν …

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *