Kουπί και μυγοσκοτώστρα

…κουπε-κουπεπέ ο μικγός μου Γκιωργκός θα μου γίνει και πγωθυπουργκός.

Έτσι μεγάλωσε η μάδερ το παιδί, έτσι το νανούριζε και με την πλύση εγκεφάλου που τούκανε από μικρό, στο….
τέλος το πιστέψανε κι’ δυο.

Το κακό δεν ήτανε που το πιστέψανε αυτοί, αλλά έκανε πως το πίστεψε και η αυλή των αυλοκολάκων που περιτριγύριζε την οικογένειά του.

Κοιτάξτε πόσο χαριτωμένο είναι, δέστε πόσο έξυπνο είναι, θα γίνει Πρωθυπουργός σαν τον παππού του κι’ ας πιάνει το κουτάλι ανάποδα για να φάει, στο ιδιωτικό κολέγιο που πάει.

Στο κάστρο, στις φωτογραφίες που ήταν κρεμασμένες στον τοίχο, έβλεπε τον  παππού του πρωθυπουργό με ημίψηλα και βελάδες ανάμεσα σε βασιλιάδες και πολύ κόσμο και ζήλευε.

Ο φάδερ και η μάδερ τον πήγανε μάλιστα σε μια άλλη χώρα που ήτανε πέρα απ’ τον Ατλαντικό, πληρώσανε αδρά να μορφωθεί και να πάρει τις ευλογίες που έδωσαν και στον μπαμπά του για να γίνει κι’ αυτός Πρωθυπουργός όταν έρθει η ώρα του .

Η οικογένεια μαζί με τον Γκιωργό γυρίσανε στην πατρίδα, ο μπαμπάς έβγαινε στα μπαλκόνια με ζιβάγκο, έβγαζε λόγους, έλεγε πολλά ψέματα, ο κόσμος χειροκροτούσε και τον έκανε Πρωθυπουργό.

Περάσανε τα χρόνια, ο μπαμπάς με προτροπή της μάμης έκανε τον Γκιωργό υπουργό να ψηθεί στην πολιτική, για να πάει σόι το βασίλειο. Μάλιστα τον έκανε και υπουργό παιδείας να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στα ελληνόπουλα.

Το πρώτο υπουργικό διάταγμα που έβγαλε ήταν, πως επιτρέπεται η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης ως διακοσμητικό στα μπαλκόνια.

Ο κόσμος βάραγε συνεχώς παλαμάκια στον φάδερ, ακόμα και όταν αυτός άρχισε να τα χάνει. Μάλιστα τον χειροκροτούσε όταν τον βάρεσε γεροντοέρωτας και χώρισε την φάδερ για να πάρει μια αεροσυνοδό. Το προσόν της αεροσυνοδού ήτανε πως είχε μεγάλα βυζιά που τάβλεπε ο φάδερ και ….του τρέχανε τα σάλια. Πέραν τούτου ουδέν λόγω ηλικίας.

Η μάδερ λύσσαξε για τον παραγκωνισμό, αλλά ο καημός της να κάνει το Γγκιωργό Πρωθυπουργό και με τις συμβουλές του πάστορά της, έκανε υπομονή και τον παρότρυνε να μείνει κολλημένος στον φάδερ, μη και χάσει αυτός τη σειρά κι’ η Βενετιά βελόνι.                                    

Ο Γκιωργκός έκανε υπομονή ώσπου ο φάδερ τα τίναξε κατά την Ωνασειάδα τρώγοντας κολοκυθάκια βραστά, καθώς ενημέρωσε τους ανησυχούντες βολεμένους πρασινοφρουρούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όμως δεν κληρονόμησε την πρωθυπουργία γιατί έπρεπε να την πάρει ο Ελαιώνας Τάπας.

Με τον Ελαιώνα Τάπα πρωθυπουργό, να γιορτές, να πανηγύρια, να Ολυμπιακοί αγώνες, να υπερτιμολογήσεις, να μεγάλο φαγοπότι οι εργολάβοι, να η φούσκα  με το χρηματιστήριο και πάπαλα ο παράς.

Μετά γίνεται πρωθυπουργός ένας χοντρός, που κουράστηκε γρήγορα από τις ευθύνες και τα ξενύχτια λόγω των υποχρεώσεων της εξουσίας και έκανε τα πάντα για να την ξεφορτωθεί.

Και έρχεται η ώρα του παιδιού.

Χαρές και πανηγύρια η φάδερ, χαρούλες και ο Γκιώργος που θα μπορεί να ταξιδεύει όποτε θέλει με τα έξοδα μάλιστα πληρωμένα από το λαό που ζοριζόταν.

Μια μέρα φοράει τη φόρμα του, το κράνος του και καβαλάει το ποδήλατό του αποφασισμένος να πάει στο Καστελόριζο. Έλα όμως που στο δρόμο έφυγε η αλυσίδα του ποδηλάτου και πήγε εν κινήσει να την βάλει στη θέση της, η αλυσίδα τούπιασε το δάχτυλο στο δίσκο με τα πετάλια και τον πήρανε τα αίματα.

Τσαντίστηκε τόσο πολύ που βουτάει το κανό, αλλάζει φόρμα και τραβάει κατά το Καστελόριζο που τόχε καημό.

Οι τοπικές αρχές βγήκανε να τον προϋπαντήσουν στο λιμάνι. Ως πρωθυπουργός πλέον ο Γκιωργκός έπρεπε να βγάλει λόγο όπως έκανε ο παππούς του και ο φάδερ και οι από κάτω να τους βαράνε παλαμάκια.

Οι πολιτικοί συνήθως στους λόγους τους εκθειάζουν και τάζουν τα πάντα σ’ αυτούς που τους ακούνε, αλλά τα λένε περισσότερο για να τους παίρνει η τηλεόραση για να κάνει πλύση εγκεφάλου στους υπηκόους.

Βουτάει που λέτε το μαρκούτσι και λέει στο ενθουσιώδες και παραληρούν πλήθος που τον ακούει. Είστε όλοι διεφθαρμένοι, αλλά μην ανησυχείτε γιατί λεφτά υπάρχουν.

Πέσανε κάτι ψιλοπαλαμάκια, αλλά ο πολύς κόσμος έμεινε κάγκελο και αναρωτήθηκε: καλά κατάλαβε τι είπε;

Η μάμη στο κάστρο καμάρωνε τον κανακάρη της για την ευφυΐα  του. Μόνο ο μικρότερος αδελφός του ξίνισε τα μούτρα και λέει στη μάμη: Καλά ρε μάμη κατάλαβε ο μ…..ς τι είπε; Η μάμη δεν απάντησε γιατί έβαζε στο πρόσωπό της κρέμα νυκτός, χασμουρήθηκε και την πήρε ο ύπνος στον καναπέ.

Ο Γκιώργκος μεσουρανούσε, μάζευε παλαμάκια και ψήφο εμπιστοσύνης μέσα στη βουλή και απ’ έξω ο αγανακτισμένος λαός τούστελνε μούντζες, γιαούρτια και παπούτσια κατακέφαλα για τα καμώματά του.

Μια μέρα ρώτησε τη μάμη: καλά ρε μάμη τι έχουνε όλοι αυτοί και φωνάζουνε;

Λεφτά θέλουνε γιόκα μου, πήγαινε μια βόλτα στην πατρίδα μας και ρώτα τους τι πρέπει να κάνεις και πες να σου δώσουνε και κα να δάνειο να τους βουλώσεις τα στόματα όπως έκανε και ο πατέρας σου.

Μια και δυο πάει ο Γκιωργκός στην πατρίδα του πέρα απ’ τον Ατλαντικό που τον υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες και συναντάει το μεγαλοτραπεζίτη Στρος Καν.

Θέλω λεφτά για να τους κλείσω τα στόματα εκεί κάτω στη χώρα των διεφθαρμένων και να πάψουν να με βρίζουν πατόκορφα.

Ο μεγαλοτραπεζίτης τον συμβούλευσε: δάνειο να μην πάρεις γιατί δεν συμφέρει και θα καταστρέψεις την πατρίδα σου.

Η μάμη μου είπε να πάρω οπωσδήποτε δάνειο. Τώρα αν καταστραφεί η χώρα, τι με νοιάζει εμένα σάμπως δική μου είναι;

Και η χώρα καταστράφηκε, έχασε την αξιοπρέπειά της, την εθνική της κυριαρχία και ξεπουλάμε μπιρ παρά  τα υπάρχοντά μας για να τα βγάλουμε πέρα.

Αυτή η εγκληματική συμμορία των οικονομικών δολοφόνων που κατέλυσε ήδη το κράτος και έπρεπε σήμερα να είναι στη φυλακή, κατηγορεί  τώρα άλλους πως θέλουν να την καταστρέψουν. Αυτούς τους άλλους, πως βρήκε η πολιτεία τρόπο και τους έβαλε φυλακή με την αναπόδεικτη ακόμα κατηγορία ως συμμορία και δεν κάνει το ίδιο για την αποδειγμένη του Γκιωργκάκη;

Το κακό είναι πως υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που δεν πήρανε χαμπάρι απ’ όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια και δε βλέπω φως στο τούνελ ούτε με τα κιάλια!

Αναρωτιέμαι αφού το παιδί είναι γκα γκα και όταν για πρώτη φορά είδε κουπί και το πέρασε για μυγοσκοτώστρα, τι περιμένατε από δαύτον !!!

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *