Kάτοικοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για να αυτονομηθεί ο δήμος Δωδώνης!

Θεωρούν ότι ο τόπος, που έχει διεθνή ακτινοβολία, λόγω του αρχαιολογικού χώρου, δεν μπορεί να αφανίζεται από τον “Καλλικράτη”!
Κάτοικοι της περιοχής της Δωδώνης, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, προκειμένου να επανέλθει ο δήμος στα παλιά του γεωγραφικά όρια, δηλαδή να περιλαμβάνει μόνο την ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Δωδώνης, όπως ήταν περίπου πριν την ………..
εφαρμογή του σχεδίου “Καλλικράτης” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Εκτός από τις κινητοποιήσεις, σχεδιάζουν και νομικές πρωτοβουλίες. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι οι πρώην δήμαρχοι Δωδώνης Γιάννης Μπούκας και Σελλών Δημήτρης Φαρμάκης. Όπως λένε “στο δήμος Δωδώνης υπάρχει ένα μνημείο,
το μαντείο, με παγκόσμια πολιτιστική αξία. Αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί για να αποτελεί η Δωδώνη ξεχωριστό δήμο”. Επιπλέον, παρατηρούν, πως “τον έναν περίπου χρόνο, που λειτουργεί ο νέος διευρυμένος δήμος Δωδώνης, διαπιστώθηκε ότι ο τόπος με τον αρχαιολογικό χώρο υποβαθμίστηκε. Ο δήμαρχος δεν κατάγεται από τη Δωδώνη και δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτή”. Ο Δ. Φαρμάκης επισημαίνει: “Είναι κρίμα να είναι αλλού η έδρα και αλλού το όνομα. Ως παράδειγμα σας αναφέρω, και φανταστείτε το, να υπάρχει Δήμος Αθηναίων με έδρα την Αγία Παρασκευή. Να ξέρετε ότι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι πάρα πολύ αγανακτισμένοι και ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις για αλλαγή των ορίων του Δήμου Δωδώνης και επιστροφή του στη φυσική του θέση, τη Δωδώνη. Κάποιοι προφανώς ανιστόρητοι ευθύνονται για αυτά τα εγκλήματα”. Ο Γιάννης Μπούκας σημειώνει ότι “οι δημότες των πρώην δήμων Δωδώνης και Σελλών αισθάνονται απροστάτευτοι από τη νέα δημοτική αρχή και θεωρώντας ότι έχουν αφεθεί στις τύχες τους, όντας εντελώς απροστάτευτοι στις «ορέξεις» κάποιων που δεν έχουν ιερό και όσιο. Ας πάψουν κάποιοι να βλέπουν τα πάντα ως…κουκιά”.

www.katoci.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *