Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην Kυβέρνηση

“Το Ποτάμι δεν ήρθε για να σώσει τα παλιά κόμματα. Το Ποτάμι γεννήθηκε από την κοινωνία για να βρει λύσεις στα προβλήματα της χώρας” δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης το βράδυ της Δευτέρας μιλώντας στο Star και πρόσθεσε πως “η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίπαλοι μας αλλά δεν είναι εχθροί μας.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε τα σημεία επαφής για να πάει η χώρα μπροστά. Αλλά δεν θα στηρίξουμε ποτέ μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιοί ή σταλινικοί. Το Ποτάμι θα συγκρουστεί και με τον δεξιό λαϊκισμό και με τον αριστερό λαϊκισμό”, τόνισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Η συζήτηση κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και συμμετείχαν ενεργά 30 πολίτες – οι περισσότεροι νέοι- που βομβάρδιζαν τον επικεφαλής του Ποταμιού με όλου τους είδους τα ερωτήματα.

“Κάποιοι έκλεβαν στον όνομα του σοσιαλισμού, μην μου μιλάτε λοιπόν για ιδεολογίες, το θέμα είναι αν οι προτάσεις σου βοηθούν τους πολλούς και όχι η ταμπέλα που έχεις πάνω από το κεφάλι σου”, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν το Ποτάμι ήταν στην Βουλή δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση “αφού δεν έχει συμμετοχή στην διαμόρφωση του προγράμματος της”, θα ψήφιζε όμως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό.

“Θέλουμε Πρόεδρο που να μην είναι πολιτικός” είπε χαρακτηριστικά επιμένοντας όμως ότι αυτό που προέχει είναι η σημερινή Βουλή να βάλει τις βάσεις για την τροποποίηση του Συντάγματος για να πάψουν να έχουν ασυλία οι πολιτικοί.

“Το ένα τρίτο της ντομάτας που καταναλώνουμε στο τραπέζι μας το εισάγουμε από την Ολλανδία και το Βέλγιο” και “το λάδι μας που είναι το καλύτερο στον κόσμο το πουλάμε χύμα στην Ιταλία που το συσκευάζει και το πουλάει πανάκριβα”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερωτήματα για την ελληνική παραγωγή. Πρότεινε επίσης οι βιομηχανίες και οι εξαγωγικές εταιρίες να προσλάβουν νέους να τους εκπαιδεύσουν και το κράτος να πληρώνει την ασφάλεια τους για ένα χρόνο.

Ζήτησε ακόμη να ελεγχθούν οι 1.000 επιχειρήσεις που σύμφωνα με τα στοιχεία της τρόικας, χρησιμοποίησαν τα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες – ένα ποσό γύρω στα 10 δις συνολικά- για να αυξήσουν την προσωπική τους περιουσία οι επιχειρηματίες. “Το πλιάτσικο τέλος και σε αυτό το θέμα δεν θα συνεργασθώ όχι μόνο με την τρόικα αλλά και με τον διάβολο” είπε επί λέξη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *