KATΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6.00 το απόγευμα,πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας κατά της ψήφισης του μνημονίου 2.
Αρκετές εκατοντάδες πολίτες από όλη τη Λακωνία, έδωσαν αγωνιστικόπαρόν, με πανό , αντιμνημονιακά συνθήματα, συνοδευόμενα από τραγούδιακαι ξερούς ήχους από άδειες κατσαρόλες! (βλέπε Αργεντινή).
Γύρω στις 7.00 η ώρα, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση και αποφασίστηκεκατάληψη του Δημαρχείου Σπάρτης…..

Η γενική συνέλευση της κατάληψης εξέδωσε α ψήφισμα διαμαρτυρίας, τοοποίο τυπώθηκε σε αντίτυπα τα οποία και μοιράστηκαν από τους πολίτεςτης κατάληψης στις κεντρικές καφετέριες της Σπάρτης, με σκοπό τηναφύπνιση και των υπολοίπων πολιτών. Όπως μάθαμε, απαγορεύτηκε στουςτοπικούς δημοσιογράφους η λήψη φωτογραφιών και βίντεο και αυτοίαποχώρησαν άπρακτοι. Μόλις άρχισε να γίνεται γνωστό το πρωτοφανές γιατην πόλη της Σπάρτης γεγονός, μέσα από τα κινητά και τα blogs, πολλοίσυμπολίτες μας έσπευσαν προς συμπαράσταση. Το δημαρχείο επισκέφθηκανκαι συνομίλησαν με τους πολίτες της κατάληψης ο αντιδήμαρχος ΣτράτηςΒέργαδος, ο Απόστολος Σκρεπέτης και ο Παναγιώτης Συνοδινός. Η κατάληψηέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού προηγήθηκε και πάλι συνέλευση ηοποία ασχολήθηκε με τις αμέσως επόμενες δράσεις.

Όταν 196+3 Λάκωνες ,βουλευτές εκλεγμένοι με την ψήφο του ελληνικού λαού, ψηφίζουν τη νέαδανειακή σύμβαση της υποτέλειας με απαράδεκτη υπερεπείγουσα διαδικασία στηβουλή,

Όταν ο κόσμος που αντιστέκεται μαζί με ανθρώπους-σύμβολατης σύγχρονης ιστορίας μας σαν τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη πνίγονται σταχημικά,όταν η νεολαία-ελπίδα αυτού του τόπου αντιμετωπίζεται μεπρωτοφανή αγριότητα γιατί τολμάει να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια και το μέλλον της, KΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να παραμένειαδρανής.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 5,00μ.μ.

Agiofws

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *