Άδωνις Γεωργιάδης στο koolnews.gr: Τσίπρας και Καμμένος τα κάνουν όλα για την καρέκλα

Για την πολιτική και προσωπική αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο, τη φράση της Κικής Δημουλά που προκάλεσε
θύελλα αντιδράσεων, τον ΣΥΡΙΖΑ και με ποιες απόψεις βουλευτή του συμφωνεί, τη λειτουργία της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μίλησε στο koolnews ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Του Γιάννη Κολοκυθά

Η τρικομματική κυβέρνηση λειτουργεί καλά; Πρέπει να γίνει ανασχηματισμός;

Όλα στην ζωή κρίνονται εκ του αποτελέσματος και φυσικά ιδανικές κυβερνήσεις δεν υπάρχουν. Όμως το Economist πριν από ένα χρόνο έγραφε στα άρθρα του την λέξη: Grexit (δηλ την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και την άτακτη χρεωκοπία μας) και τώρα το ίδιο περιοδικό γράφει την λέξη: Grecovery (δηλ ανάκαμψη της Ελλάδος). Τι μεσολάβησε μεταξύ των δύο αυτών, εντελώς διαφορετικών απόψεων των ξένων για την Ελλάδα; οι 11 μήνες της κυβερνήσεως Σαμαρά!!! Αυτό είναι μία μετρήσιμη και πολύ σημαντική επιτυχία που αν την αξιοποιήσουμε θα οδηγήσει σε θεμελίωση της οικονομίας μας σε νέες βάσεις. Άρα ναι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι λειτουργεί καλά. Τώρα ως προς τον ανασχηματισμό, πάντα σε κάθε ομάδα κάποιοι τρέχουν γρηγορότερα και κάποιοι μένουν πίσω. Άρα πάντα υπάρχει χώρος για αλλαγές, αλλά νομίζω ότι η συνεχής ενασχόληση με αυτόν, βλάπτει και την κυβέρνηση και την χώρα. Όπως στις ομάδες τις αλλαγές και τον χρόνο τους τις κάνει ο προπονητής, έτσι στις κυβερνήσεις αυτό τον ρόλο τον παίζει ο Πρωθυπουργός. Εμείς όλοι που ανακυκλώνουμε αυτή την συζήτηση μοιάζουμε με αυτούς τους “προπονητές της εξέδρας” που έχουν γνώμη για όλα. Δεν θεωρώ λοιπόν κρίσιμο ζήτημα τον ανασχηματισμό αλλά το να κερδίσει η ομάδα…

Οι διαφωνίες ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για αποφάσεις της κυβέρνησης “απειλούν” τη συνοχή της

Το πείραμα μίας συμμαχικής κυβερνήσεως εμφάνιζε από την αρχή ενδιαφέρον. Με τρία κόμματα ακόμη περισσότερο. Όμως η κρίση τελικά μας έκανε όλους πολύ πιο ώριμους και λογικούς. Κανένα από τα τρία κόμματα δεν θα έθετε πραγματικά σε κίνδυνο αυτή την κυβέρνηση, άρα οι διαφωνίες, καθόλα θεμιτές, δεν επηρεάζουν την λειτουργία της κατά κρίσιμο τρόπο. Γι’αυτό η αντιπολίτευση που τις υπερεκτιμά, πηγαίνει από κοινοβουλευτική ήττα σε κοινοβουλευτική ήττα.

Εχετε συμφωνήσει ποτέ με πρόταση ή δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ;

Φυσικά! Δεν είμαι δογματικός, ακόμη και ο πιο φανατικός μου αντίπαλος μπορεί να πει κάτι σωστό και να το αναγνωρίσω δημοσίως. Πχ ο κ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ λέει πολύ συχνά πράγματα με τα οποία συμφωνώ…η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι βέβαιος εάν συμφωνούν στο κόμμα του αλλά αυτό είναι άλλο θέμα….

Δύο κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, μπορούν να συνεργαστούν για να κυβερνήσουν;

Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια! Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή ήταν να τρέξουν να καταθέσουν νομοσχέδιο για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, ώστε να προλάβουν την Χρυσή Αυγή. Το νόμο Ραγκούση ο ΣΥΡΙΖΑ τον υποστήριξε και τον θεώρησε και όχι ιδιαιτέρως τολμηρό υπέρ των μεταναστών. Τώρα αν μου πείτε πώς θα συνεννοηθούν για να κυβερνήσουν θα σας δώσω βραβείο. Ο Καμμένος ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως “ακροδεξιός” και τώρα θέλει να δώσει τις ψήφους του για να κάνει τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό και ο Τσίπρας συζητά να συγκυβερνήσει με κάποιον που συνυπέγραψε πρόταση με την Χρυσή Αυγή….Τί να πω; Όλα για την καρέκλα….

Η κόντρα σας με τον Π. Καμμένο έφτασε στα δικαστήρια. Πως μπορούν να διαφωνούν τόσο πολύ δυο πολιτικοί;

Τον κ. Καμμένο τον πρωτογνώρισα στις εκλογές του 1996. Τότε ο προσωπικός μου φίλος Κώστας Πλεύρης με πίεζε να τον υποστηρίξω. Με πήγε στο γραφείο του στο Κολωνάκι, όπου και μας υποδέχθηκε ο τότε συνεργάτης του κ. Καμμένου, Γεώργιος Γεωργαλάς. Αυτός ο άνθρωπος εμένα ακροδεξιό με ανεβάζει ακροδεξιό με κατεβάζει….Επί της ουσίας, ο κ. Καμμένος έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με το μνημόνιο, δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να υβρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντάς τους προδότες! Δηλαδή η ΝΔ ένα κόμμα που έκανε τον κ. Καμμένο, Διοικητή Κρατικής Εταιρείας (επί Κ. Μητσοτάκη), μετά Βουλευτή και Υφυπουργό για 20 χρόνια, έγινε τώρα κόμμα προδοτών και δοσιλόγων;…. Ο άνθρωπος που ήταν Υφυπουργός Ναυτιλίας, γυρνούσε το Αιγαίο μ’ένα σκάφος σε off shore και βρετανική Σημαία…ε με έναν τέτοιο πολιτικό με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να συνεννοηθώ. Όταν θα δείξει σεβασμό στους πολιτικούς του αντιπάλους και στο κόμμα που τον ευεργέτησε και τον ανέδειξε, τότε πολύ ευχαρίστως.

Η Κική Δημουλά με μια δήλωσή της βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και της κομματικής αντιπαράθεσης. Πως σχολιάζετε την επίθεση που δέχθηκε στα social media;

Όσοι της επιτέθηκαν ας πάνε να πάρουν την αμοιβή τους από το Νίκο Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή. Μεγαλύτερη διαφήμισή της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσαν να κάνουν! Η κυρία Δημουλά δεν είπε απολύτως τίποτε μεμπτό και είναι εντυπωσιακό ότι της επιτέθηκαν άνθρωποι που από την Κυψέλη είναι ζήτημα αν έχουν περάσει μία φορά στην ζωή τους. Από την Βούλα, την Γλυφάδα και την Εκάλη έκριναν την κυρία Δημουλά που ζει εκεί και είπε πράγματα απολύτως αυτονόητα. Μου κάνει πάντως εντύπωση που όταν πριν από δύο χρόνια ο κ. Κούνδουρος σε συνέντευξή του είχε πει απείρως βαρύτερα πράγματα κατά των λαθρομεταναστών, δεν είχαν τολμήσει να πουν κιχ….Φαρισαίοι Υποκριτές!

Εχει καθυστερήσει η κυβέρνηση με τις απολύσεις στο δημόσιο;

Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ! Όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός μας κι έχει δίκιο! Η ιδέα ότι όλοι πρέπει να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι και ότι το να εργάζεσαι στο δημόσιο είναι προνόμιο, πρέπει να τελειώσει διότι αυτή η νοοτροπία μας κατέστρεψε! Αναμένω την Συνταγματική Αναθεώρηση για να θέσω το θέμα της κατάργησης της μονιμότητας στο δημόσιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *