«Η φιλοσοφία του Τσίπρα πρέπει να γίνει και η δική μας: ότι δεν μας διχάζει, μας ενώνει». (Μπάρμπαρα Σπινέλι). “Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα”(L’ Altra Europa con Tsipras)

«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L’ Altra Europa con Tsipras), αυτό είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις…

Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου είναι τα κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία
.
«Πρόκειται για ένα επαναστατικό αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμα», τονίζουν πολλοί από τους διανοούμενους, δημοσιογράφους, κοινωνιολόγους και συγγραφείς που υπέγραψαν πρώτοι την έκκληση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου αυτού.

Σημειώνεται ότι το κόμμα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», μαζί με την πολιτική δύναμη «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» στηρίζουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, χωρίς, όμως, την απευθείας συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών τους.
Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe, «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» συγκεντρώνει, το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

«Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη, επιθυμούμε μια άλλη Ευρώπη. Θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένοντας όμως μέσα σε αυτή», τόνισι η Μπάρμπαρα Σπινέλι … …«η λίστα δεν συμπεριληφθη στους υποψήφιους, άτομα που τα τελευταία δέκα χρόνια είχαν πολιτικά αξιώματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο».
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Λίστας» πρόκειται να ενταχθούν, αν και όσοι εκλεγούν, στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL).
«Η φιλοσοφία του Τσίπρα πρέπει να γίνει και η δική μας: ότι δεν μας διχάζει, μας ενώνει».

koinonikisymfonia.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *