Παραπλανητικές διαφημίσεις για «δωρεάν» Lower και Proficiency.

Τα τελευταία χρόνια, o χώρος της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης έχει κατακλυστεί από διάφορους άσχετους και επιτήδειους οι οποίοι συστηματικά παραπλανούν ανθρώπους που ενδιαφέρονται σοβαρά να μάθουν Αγγλικά σε καλό έως άριστο επίπεδο και να αποκτήσουν τα πτυχία Αγγλικών Lower και Proficiency αντίστοιχα.
Μη έχοντας ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τις υποδομές ούτε το ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιήσουν σοβαρά προγράμματα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, καταφεύγουν σε παραπλανητικές προσφορές, προκειμένου να προσελκύσουν τους ανυποψίαστους ενήλικες που θέλουν να μάθουν Αγγλικά και να αποκτήσουν Lower και Proficiency.

Μία συνηθισμένη τέτοια παραπλανητική προσφορά είναι τo «δωρεάν μαθήματα Αγγλικών για Lower και Proficiency». Φυσικά, με μία «προσεκτικότερη ανάγνωση» των προσφορών αυτών διαπιστώνει κανείς ότι τα «δωρεάν μαθήματα Αγγλικών» δεν είναι ούτε «δωρεάν» ούτε «μαθήματα», ούτε τα πτυχία για τα οποία προετοιμάζεται ο σπουδαστής είναι το Lower και το Proficiency.

Και εξηγούμαστε:

1) «Μαθήματα» γι’ αυτούς που κάνουν αυτές τις «προσφορές» δε σημαίνει μαθήματα με καθηγητή, αλλά το να παιδεύεσαι μόνος σου με μια «ηλεκτρονική πλατφόρμα». Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια «υπηρεσία» δε θα μπορούσε παρά να είναι δωρεάν.
2) Το «δωρεάν» σημαίνει ότι δεν πληρώνεις για την πρόσβαση στην «πλατφόρμα». Πληρώνεις όμως, και μάλιστα αδρότατα, για το «εκπαιδευτικό υλικό», η αγορά του οποίουείναι υποχρεωτική.

3) Τα πτυχία για τα οποία προετοιμάζεται ο υποψήφιος ΔΕΝ είναι το Lower και το Proficiency, αλλά κάποιες άλλες πιστοποιήσεις Αγγλικών.

Προσοχή λοιπόν! Τα «δωρεάν μαθήματα Αγγλικών» δεν είναι ούτε «μαθήματα» ούτε «δωρεάν» ούτε «για Lower και Proficiency».

Οι υποψήφιοι εξετάσεων Αγγλικής γλώσσας θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι:

α) Απαγορεύεται αυστηρά οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτική δομή να παρέχει «εγγυήσεις επιτυχίας» σε εξετάσεις Αγγλικών (και οποιασδήποτε άλλης ξένης γλώσσας). Κανένα σοβαρό και ΝΟΜΙΜΟ εκπαιδευτήριο δε μπορεί να σας προσφέρει εγγύηση επιτυχίας, εφόσον πρόκειται για ΝΟΜΙΜΕΣ και αδιάβλητες εξετάσεις.

Προσχοχή λοιπόν για να αποφύγετε τέτοιους επιτήδειους! Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με τίτλο:

Υποψήφιοι από την Αθήνα έπαιρναν «μαϊμού» πιστοποιητικό από Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Βόρεια Ελλάδα – H μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα


http://www.protothema.gr/greece/article/361222/eisaggeleas-gia-ta-plasta-ptuhia-ton-upopsifion-sti-nerit/

και δείτε πόσο άσχημα μπορεί να μπλέξει κάποιος, ακόμα και εν αγνοία του.

β) Απαγορεύεται αυστηρά από το Υπουργείο Παιδείας η διεξαγωγή των εξετάσεων γλωσσομάθειας μέσα στα ίδια τα εκπαιδευτήρια. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος που κάνει τα μαθήματα να διοργανώνει και εξετάσεις στους χώρους του.

Την επόμενη φορά επομένως που θα ακούσετε για «δωρεάν Lower και Proficiency», θα ξέρετε περί τίνος πρόκειται!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *