Mας δουλεύουν! Προσφέρουν 3,35 δισ. ευρώ αν κλείσει η συμφωνία για να τους…πληρώσουμε!

H Ελλάδα μπορεί να συγκεντρώσει κεφάλαια μέχρι και 3,35 δισ. ευρώ από το ευρωσύστημα μέχρι νωρίς τον Ιούλιο αν καταφέρει να επιτύχει μια συμφωνία με τους δανειστές της, γράφει το Bloomberg.

Όπως γράφει το πρακτορείο, οι υπουργοί οικονομικών που ελέγχουν τις εκταμιεύσεις των κερδών από το πρόγραμμα SMP (Securities Market Program) της ΕΚΤ σκέφτονται να αποδεσμεύσουν κάποια από αυτά τα κεφάλαια εντός ολίγων ημερών αν η Ελλάδα σφραγίσει τη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους.

Τα κέρδη από τον SMP μπορούν να διατεθούν γρήγορα, γιατί οι υπουργοί δε χρειάζονται την έγκριση από τα κοινοβούλια τους, τόνισε ένας αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος καθώς οι διαπραγματεύσεις ακόμα συνεχίζονται. Πάντως, ακόμα κι έτσι, κάποιες χώρες, όπως οι Γερμανία, έχουν επιφυλάξεις για το αν αυτό θα ήταν η ορθή στρατηγική. Πριν από τις 30 Ιουνίου μπορούν να διατεθούν 1,85 δισ. ευρώ αν ζητηθούν, επισήμανε ένας αξιωματούχος. Την 1η Ιουλίου, οι χώρες θα πρέπει να μεταβιβάσουν άλλα 1,5 δισ. από τα κέρδη του 2015 στο μηχανισμό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *