Mεγάλες αντιδράσεις στην Κέρκυρα για την απόσυρση φέρυ μποτ!

Από την πορθμειακή γραμμή με την Ηγουμενίτσα. Την ευθύνη έχει η πολιτεία…

Του Κοσμά Ζαφείρη
Μεγάλες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην Κέρκυρα, καθώς αποσύρεται από την πορθμειακή γραμμή με την Ηγουμενίτσα το κλειστού τύπου πλοίο «Αικατερίνη Π.», με απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Το συγκεκριμένο πλοίο εξυπηρετούσε πολύ τους πολίτες, γιατί και γρήγορα έκανε το δρομολόγιο και ευρύχωρο ήταν και οι συνθήκες ταξιδιού με …….
αυτό ήταν άνετες. Ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Απόστολος Σουλιώτης, δήλωσε ότι η γραμμή είναι πλέον ασύμφορη για τα κλειστού τύπου φέρρυ μποτ,
λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει από τα ανοικτού τύπου πλοία. Η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει σε κανένα διαχωρισμό σε σχέση με τα προνόμια και τις υποχρεώσεις των ανοικτού τύπου πλοίων, το κόστος για τα κλειστά είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τις λεγόμενες «παντόφλες». Οι τοπικοί φορείς ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει έστω και την ύστατη ώρα σε ρυθμίσεις που να αφορούν το χρόνο φορτοεκφόρτωσης των κλειστών άλλα και τις ώρες των δρομολογίων τους σε σχέση με τα ανοικτά, ώστε να εξορθολογιστούν οι συνθήκες ανταγωνισμού τους.

www.katoci.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *