Mαθητές Εσπερινών: “Δεν μας καταλαβαίνει το υπουργείο Παιδείας”

“Είκοσι ημέρες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, μας λέει το υπουργείο Παιδείας να γράψουμε κι εμείς το πρωί, μαζί με τους άλλους μαθητές. Δεν μπορούμε, γιατί εμείς δουλεύουμε. Ως τώρα, δίναμε το απόγευμα εξετάσεις. Δεν μας καταλαβαίνει το υπουργείο Παιδείας”. Αυτά υποστηρίζουν σπουδαστές των Εσπερινών Λυκείων. Κι έχουν δίκαιο. Ο μαθητής Σάββας Αμαραντίδης, λέει συγκεκριμένα: «Το 90% των μαθητών δουλεύουμε το….
πρωί.

Δεν έχουμε καθόλου χρόνο για διάβασμα. Το πρόβλημα αυτό το έχουμε έτσι κι αλλιώς. Τώρα έρχεται το υπουργείο και 15 – 20 μέρες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις μας λέει «παιδιά δεν θα δώσετε εξετάσεις το απόγευμα, αλλά θα δώσετε το πρωί. Μας λένε να πάρουμε άδεια από τις δουλειές μας. Σε έναν παραμυθένιο κόσμο αυτό ίσως και να ήταν εύκολο. Στον πραγματικό κόσμο, σε αυτόν που ζούμε, το μόνο που έχουν διάθεση να κάνουν οι εργοδότες είναι να μας απολύσουν και όχι να μας δώσουν άδειες. Ήδη δύο από τους συμμαθητές μας έχουν ζητήσει άδεια από τη δουλειά τους και τους έχουν αρνηθεί. Όπως μου λένε τα παιδιά είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται κάτι τέτοιο. Τα προηγούμενα χρόνια δίνανε εξετάσεις κανονικά σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας του σχολείου τους”. Ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες, οι μαθητές των Εσπερινών, κάθε βράδυ παρακολουθούν τα μαθήματα και προσπαθούν να προετοιμαστούν όσο αυτό είναι δυνατόν για τις επερχόμενες εξετάσεις. Ας τους κατανοήσει το υπουργείο… Δεν είναι και τόσο δύσκολο το θέμα!!!

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ
    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΙL ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ
    ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ SITE

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΠΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;; ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ 2η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;; ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ, ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Λέγομαι Καραμάνης Ιάκωβος και είμαι ο πρώην πρόεδρος του 2ου Εσπερινού Λυκείου Αθηνών στους Αμπελοκήπουςτις τις περιόδους 2004-2005 και 2005-2006.
    Κυρία Υπουργε, τελικά δεν υπάρχει υπουργός Παιδείας τα τελευταία 15 χρόνια που να μην έχει προσπαθήσει να βάλει τρικλοποδιά στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εσπερινών Λυκείων. Διευκόλυνση στην εργοδοσία κανουμε κυρία υπουργέ για απολύσεις? Στη Ταρζανία ζήτε κυρία υπουργέ? Οι περισσότεροι που θα δώσουν εξετάσεις είναι πραγματικοί εργαζόμενοι μαθητές και όχι μαϊμούδες όπως πριν κάποια χρόνια που είχαν φιάξει οι προκάτοχοι σας. Δεν καταλαβαίνει η ιδιωτική εργοδοσία απο μαθητικές άδειες και εργοδοτικές εγκυκλίους. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Και μην αρχίσετε να τσαμπουνάτε για νομιμότητα και δήθεν νόμους, γιατι έχει φτάσει πια ο κόμπος στο χτένι και δυστυχώς το μόνο που βλέπω είναι η αυθερεσία απέναντι σ' αυτούς τους μαθητές και γενικά απέναντι στο λαό. Έχουν δικαίωμα στην ελπίδα τους αυτά τα παιδιά και δεν θα αφήσουν να τους βιάσετε την προσπάθεια στ' όνειρο τους.
    Να αποσυρθεί τώρα αμέσως αυτή η εγκύκλιος έκτρωμα.
    Στον αγώνα σας μαζί σας σαν παλιός κ' εγω περήφανος νυχτερινός μαθητής.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *