«ΟΙ ΝΕΟΙ MEΣΑ Σ’ ΟΛΑ»

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τους νέους
στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Μια φρέσκια και πολυδιάστατη πρόταση, με κεντρικό σημείο αναφοράς τους νέους, εγκαινιάζει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας την Παρασκευή 29 Απριλίου και ώρα 8 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου σχεδίασε ένα περιεκτικό κύκλο εκδηλώσεων που σκοπό έχει την ανάδειξη της νεανικής δημιουργίας σε…..
τοπικό επίπεδο, αλλά και την επαφή των νέων με την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και ιδίως τις εναλλακτικές φόρμες. Βασικοί άξονες των εκδηλώσεων είναι η μουσική, ο κινηματογράφος, το θέατρο και το σκίτσο.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

Παρασκευή 29 Απριλίου:

Σύγχρονη μουσική παραγωγή της πόλης με τα νεανικά συγκροτήματα «Άνευ Όρων», «Only Sundays» και «Oblivion Lighthouse», που φιλοδοξούν να μετατρέψουν το θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Αμφιάλης σε μια εναλλακτική μουσική σκηνή με κυρίαρχο το νεανικό στοιχείο.

Παρασκευή 6 Μαΐου:

20:00 – Ομιλία του Ψυχολόγου MSc Γιώργου Μπρισκόλα για το άγχος που αντιμετωπίζουν οι νέοι εν όψει εξετάσεων
20.30 – Προβολή της ταινίας «Μικρά βήματα σ’ έναν μεγάλο κόσμο» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Καλλιόπης Λεγάκη. Η ταινία, παραγωγής 2006, παρουσιάζει τους μαθητές ενός Γυμνασίου στο Κερατσίνι που αποφασίζουν να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση και να καταγράψουν με μια κάμερα όλη τη διαδικασία. Έτσι συγκεντρώθηκαν περίπου τριάντα παιδιά 15 χρονών και δημιούργησαν μια παράσταση βασισμένη στις προσωπικές εμπειρίες και βιώματά τους. Μετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα

Σάββατο 7 Μαΐου:

20:00 – παράσταση stand-up comedy με τίτλο «Δύσκολα τα Πράγματα» και πρωταγωνιστή τον ηθοποιό και μετρ του είδους Γιώργο Χατζηπαύλου
Καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», θα φιλοξενηθεί έκθεση σκίτσου και ζωγραφικής των τμημάτων εφήβων της ΔΗΚΕΠΟΚ.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής προσκαλεί τους νέους στον κύκλο των εκδηλώσεων της πόλης, αναφέροντας τα εξής: «Για μας οι νέοι αποτελούν προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να έχουν τη δυνατότητα αυθεντικής έκφρασης και ενεργητικής συμμετοχής σε όλη τη δραστηριότητα του Δήμου. Να συνδιαμορφώνουμε και να υλοποιούμε μαζί τους, όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Έτσι, μετά από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εαρινές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα και είχαν τεράστια απήχηση στα νεανικά κοινά, διοργανώνουμε και πάλι μια σειρά εκδηλώσεων, διαφορετικού αυτή τη φορά χαρακτήρα, που συνδυάζουν πολλές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί.»

Το Γραφείο Τύπου
Κερατσίνι, 29/4/2011

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *