Λαθρόβιοι της πολιτικής και των media κερδοσκοπούν με την καταστροφή της χώρας

Πολύς λόγος γίνεται σήμερα από την αντιπολίτευση αλλά και από «πληρωμένους με συμβόλαια» κονδυλοφόρους του ίντερνετ για το ότι ο ΟΟΣΑ μας διέλυσε την αισιοδοξία για την οικονομία.

Άλλοι βρίζουν την ….
κυβέρνηση που καλλιεργεί υπέρμετρες προσδοκίες, όπως λένε, άλλοι ότι ο Γκουρία «άδειασε» τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα που μιλάνε για ανάπτυξη ενώ θα έχουμε ύφεση.

Είναι πολύ εύκολο να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι που παίζεται κατά το που φυσάει ο άνεμος, χωρίς ποτέ να ενδιαφέρεται κανείς από τους παραπάνω που πάει η πατρίδα. Κι εξηγούμαστε:

Ένα χρόνο πριν το βασικό στοίχημα αυτής της κυβέρνησης ήταν να σωθεί η χώρα. Πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίναγε η μάχη για να πάρουμε κάποια δόση να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις ενώ ήταν δεδομένη η χρεοκοπία αν δε γινόταν και νέο κούρεμα αλλά και ο νέος δανεισμός που αποφασίστηκε.

Καλώς ή κακώς και δεν έχει σημασία ποιος φταίει για όλα αυτά, η οικονομία είχε καταρρεύσει και η τρικομματική κυβέρνηση έκανε την ανάγκη φιλοτιμία για να μη ζήσουμε καταστάσεις… Κύπρου με «άδειασμα» των ΑΤΜ και με περιορισμούς στο χρήμα. Όλοι αυτοί που μιλάνε εύκολα τώρα για «αποτυχία» της κυβέρνησης δε θα υπήρχαν σήμερα αν δεν γίνονταν τα παραπάνω. Άλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς είναι λαθρόβιοι της πολιτικής και των media που κερδοσκοπούν με την καταστροφή της χώρας.

Το πρώτο στοίχημα, λοιπόν, κερδήθηκε. Με θυσίες πολλές αλλά το Grexit απομακρύνθηκε. Το επόμενο βήμα ήταν η σταθεροποίηση της οικονομίας. Να υποχωρήσει ο ρυθμός της ύφεσης, να υπάρξει εξοικονόμηση δαπανών, να δημιουργηθούν πλεονάσματα και να κινηθεί κάπως η αγορά. Τα πρώτα δειλά σημάδια έχουν γίνει. Η οικονομία σταθεροποιείται, πλεονάσματα μικρά εμφανίζονται, κάποια λεφτά, κυρίως σε δημόσια έργα πέφτουν και τα πρώτα χαμόγελα υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι το Grexit και η έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Οι επόμενοι μήνες, λοιπόν, μέχρι το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμοι. Πρέπει η χώρα να αποδείξει ότι δεν είναι προσωρινή η σταθεροποίηση. Έτσι θα μπορέσει να πάει να διεκδικήσει καλύτερους όρους για τα δάνειά της, ένα κούρεμα ουσιαστικά με επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων. Σε συνδυασμό με τα κονδύλια της ΕΕ για την ανάσχεση της ανεργίας παντού, δημιουργείται ένα ευνοϊκό πλαίσιο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Παράλληλα, ξεκινά η τουριστική περίοδος με τους καλύτερους οιωνούς και με ένα ρεκόρ αφίξεων προ των πυλών. Ο τουρισμός μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της οικονομίας ξανά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Όταν, λοιπόν, κάποιοι παίρνουν αβασάνιστα μια έκθεση του ΟΟΣΑ και μιλάνε για αποτυχημένους ενώ οι ίδιοι  δεν ξέρουν τι τους γίνεται με την οικονομία, δεν προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στη χώρα. Αντίθετα, προσφέρουν υπηρεσίες στα «αφεντικά» τους που θέλουν να σκυλεύσουν σε μια πεθαμένη Ελλάδα.

Ας αφήσουμε το χρόνο να τρέξει, είναι υπέρ της χώρας αρκεί να κάνουμε αυτά που πρέπει. Και τότε θα δούμε αν είναι σωστές οι προβλέψεις της κυβέρνησης, του Σαμαρά και του Στουρνάρα για ανάσχεση της ύφεσης το 2014.

Ο Γκουρία μπορεί να λέει ότι θέλει. Άλλωστε, άπειρες φορές έπεσαν έξω οι διεθνείς οργανισμοί, κι αυτό είναι η βασική αιτία για την κατάσταση της Ελλάδας. Πόσο μάλλον δε που ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ έχει… σύμβουλο τον μέγα οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ του την «ελπίδα» του για έξοδο από το ευρώ. Ούτε έχει κρύψει τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάθε αντιδραστική δύναμη στην Ελλάδα.

Έχουμε λοιπόν τον Γκουρία και το Βαρουφάκη από τη μια και την κυβέρνηση από την άλλη. Ο καθένας κρίνεται για όσα πράττει και όσα λέει. Τελικός κριτής ο λαός.

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *