Michigan Proficiency (ECPE): μία βατή εξέταση για το μέσο υποψήφιο.

Proficiency Michigan; Michigan Proficiency; ECPE; Ή Examination for the Certificate of Proficiency in English, όπως είναι η πλήρης ονομασία του; Όπως και αν το πει κανείς, το ουσιαστικό είναι ότι πρόκειται για μία εξέταση βατή για το μέσο (σωστά προετοιμασμένο) υποψήφιο.

– Όλες οι ερωτήσεις στο Proficiency του Michigan είναι πολλαπλής επιλογής (multiple choice), χωρίς αρνητική βαθμολογία. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος έχει σημαντικές πιθανότητες να επιλέξει τη σωστή απάντηση, ακόμα και αν επιλέξει στην τύχη.
Δεν υπάρχουν open-ended questions, δηλαδή ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν με μία πλήρη πρόταση. Αυτό προστατεύει τον υποψήφιο από γραμματικά, συντακτικά και ορθογραφικά λάθη.

– Στις εκθέσεις δεν απαιτείται ένα πολύ αυστηρό “στήσιμο στο χαρτί” (layout). Μία σωστή παραγραφοποιήση αρκεί για να είναι ευπρόσωπη και αποδεκτή η έκθεση από πλευράς παρουσίασης.
Τα θέματα είναι ευνόητα, επομένως η πιθανότητα να βγει ένας υποψήφιος εκτός θέματος είναι περιορισμένη.

– Στα προφορικά του ECPE παρέχεται στον υποψήφιο ένα “σενάριο” που τον βοηθάει να οργανώσει το λόγο του. Η συνεξέταση 2 υποψηφίων αποφορτίζει τον καθένα από αυτούς από το “βάρος” του συνεχούς διαλόγου απευθείας
με έναν εξεταστή.

– H εξέταση του Proficiency Michigan είναι σύντομης διάρκειας (περίπου 140 λεπτά), γεγονός που βοηθάει στη διατήρηση της αυτοσυγκέντρωσης του υποψήφιου σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη μορφή των εξετάσεων Proficiency Michigan ECPE στο παρακάτω link: 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *