Συναγερμός στην Γαλλία: Mini-drones πέταξαν πάνω από πυρηνικά εργοστάσια!

Το υπουργείο εσωτερικών της Γαλλίας παραδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη πως διεξάγει έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την ταυτότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών που
έχουν παρατηρηθεί να κάνουν πτήσεις πάνω από τις εγκαταστάσεις των πυρηνικών εργοστασίων της χώρας.

Το συμβάν καταγράφηκε συνολικά σε επτά περιπτώσεις μεταξύ των ημερομηνιών 5 και 20 Οκτωβρίου, χωρίς όμως να έχει προκληθεί κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία των εργοστασίων,

Ο υπουργός εσωτερικών Μπερνάρντ Καζενέβ δήλωσε πως αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών και να επέλθει η εξουδετέρωση τους, χωρίς όμως να διευκρινίσει τα μέτρα που λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι θεάσεις των άγνωστων μέχρι στιγμής drones έχουν ανακινήσει το ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Γαλλίας, καθώς η χώρα διαθέτει 58 αντιδραστήρες διασκορπισμένους σε 19 εργοστάσια.

Κάποιες υποψίες κατευθύνονται προς περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace, που στο παρελθόν έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα ενάντια της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων, αλλά η οργάνωση αρνείται κάθε εμπλοκή στα συγκεκριμένα περιστατικά και πλέον οι έρευνες στρέφονται και σε ισλαμιστικές οργανώσεις.

Η αρμόδια κυβερνητική για την πυρηνική ενέργεια της Γαλλίας έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των εργοστασίων πάνω από τα οποία έχουν παρατηρηθεί τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα, κατά τις νυχτερινές ή τις πολύ πρωινές ώρες.

Στην Γαλλία η νομοθεσία απαγορεύει τις πτύσεις πάνω από πυρηνικές εγκαταστάσεις σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου και πέντε χιλιομέτρων γύρω από αυτές, και έτσι η διοίκηση των εγκαταστάσεων κατάθεσε μήνυση κατά αγνώστων μετά το συμβάν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *