Συνεργασία Mitsubishi-PSA για το ASX


H συνεργασία μεταξύ των Mitsubishi Motors Corporation (MMC) και PSA Peugeot Citroën, είναι κάτι που έχουμε δει ξανά στο παρελθόν. Αρκεί να θυμηθούμε τα μεγαλύτερα SUV: Mitsubishi Outlander, Citroen C-Crosser και Peugeot 4007. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την περίπτωση του ASX.
Η συμφωνία μεταξύ των δυο γκρούπ περιλαμβάνει τη χρήση της πλατφόρμας που ήδη έχει ετοιμάσει η Mitsubishi για το ASX (φωτογραφία), και από τις Peugeot-Citroen. Τα οχήματα …

… θα είναι διαθέσιμα τόσο ως τετρακίνητα όσο και ως δικίνητα, ενώ η ετήσια παραγωγή των Peugeot-Citroen για τα συγκεκριμένα μοντέλα υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 50.000 μονάδες (και για τις δύο). Η συμφωνία περιλαμβάνει τη χρήση του πετρελαιοκινητήρα των 1.6 λίτρων HDi, με στόχο τα πολύ χαμηλά μεγέθη καταναλώσεων και ρύπων CO2 που υπολογίζονται στα 4,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα, και 123 γρ./χιλιόμετρο αντίστοιχα. H κατασκευή του SUV της Mitsubishi θα ξεκινήσει το 2012, ενώ το αυτοκίνητο θα ονομάζεται RVR στην Ιαπωνική αγορά και ASX στην Ευρωπαϊκή. Τα αντίστοιχα μοντέλα των Peugeot-Citroen όπως είναι φυσικό θα διαφοροποιούνται αισθητικά από το Mitsubishi.
autotriti

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *