“ΝΕΟΣ MYTHBUSTERS”: ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

Συνέλληνες
Το άρθρο που σας προτείνω να μελετήσετε αφορά το <<μνημόνιο>>, το «αντιμνημόνιο» και την στάση του Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ. απέναντι σε αυτά.

Με τιμή
Βασίλειος Στυλιανέσης
Αιώνια Ελληνική Πίστη

Ά μέρος

ΕΡΕΥΝΑ: «ΝΕΟΣ MYTHBUSTERS»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ομάδα «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS», ξεκινάει σήμερα τις δοκιμασίες της, με τον βασικό πολιτικό μύθο της επικαιρότητας. Θα ασχοληθούμε λοιπόν με κάτι που τον τελευταίο καιρό απασχολεί όλη την πολιτική ειδησιογραφία της Ελλάδος. Δηλαδή το «μνημόνιο», το «αντιμνημόνιο» και την στάση του Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ. απέναντι σε αυτά.
Πάμε λοιπόν να παίρνουμε έναν – έναν τους μύθους της πολιτικής πτέρυγας του «αντιμνημονίου», για να τους υποβάλουμε στην δοκιμασία της έρευνας των «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS»:

Α) «Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Ανάθεμα αν ήξερε έστω κι ένας από όλους αυτούς τους «αντιμνημονιακούς» φίλους μας, τι εννοεί όταν λέει την λέξη-καραμέλα «μνημόνιο». Επειδή πολλές φορές έχουμε ρωτήσει και δεν έχουμε λάβει απάντηση, υποθέτουμε δύο τινά:

1) Ότι εννοούν το νομοσχέδιο «περί ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης», που ψηφίστηκε στις 6 Μαΐου του 2010.
2) Ότι εννοούν την Δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση με την «τρόικα», στις 8 Μαΐου του 2010

Αν εννοούν το πρώτο, έχουμε τα εξής πραγματικά δεδομένα: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαΐου ψήφισε το Άρθρο 1 του νομοσχεδίου, που αφορούσε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και τα 6 και 7 που αφορούσαν σε οργανωτικά του υπουργείου, πολύ απλά επειδή η άλλη επιλογή ήταν η πτώχευση της Ελλάδος. Μέχρι σήμερα κανείς από όλους τους «αντιμνημονιακούς» φίλους μας, αλλά και από την ίδια την Ν.Δ., δεν μας έχει αναφέρει αν υπήρχε κάποια άλλη επιλογή στις 6 Μαΐου, πλην της κήρυξης πτώχευσης του Ελληνικού Κράτους εντός 10 ημερών.

Από κει και πέρα ο ΛΑ.Ο.Σ. καταψήφισε ΟΛΑ τα άλλα άρθρα αυτού του νομοσχεδίου, που αφορούσαν σε μέτρα όπως η αύξηση της φορολογίας, περικοπές μισθών – συντάξεων κ.α. Πολύ απλά, διότι από τότε θεωρούσε πως μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης, διαπραγματευόμενοι άλλα μέτρα (κάτι που κατέληξε να θέτει πλέον ως επιχείρημα και ο κος Σαμαράς).

Δια του λόγου το αληθές οι «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS» ανέσυραν από το αρχείο τους την ψήφιση εκείνης της ημέρας:

Αν εννοούν το δεύτερο, τότε βρίσκονται εντελώς αλλού γι’ αλλού, αφού η Δανειακή Σύμβαση με την «τρόικα» δεν έχει έρθει ακόμα προς επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρά το ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την Δανειακή Σύμβαση και έχει υποσχεθεί πως θα την φέρει προς επικύρωση στην Βουλή, μέχρι στιγμής το έχει αποφύγει, εγείροντας φυσικά και ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας.

Κάτι το οποίο έχει κατά κόρων επισημάνει ο ΛΑ.Ο.Σ., ζητώντας επίμονα από την κυβέρνηση να φέρει στην βουλή την Δανειακή Σύμβαση.

Συμπεράσματα:

-Αν οι «αντιμνημονιακοί» φίλοι μας εννοούν ως «μνημόνιο» το νομοσχέδιο «περί ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης», της 6ης Μαίου, η πραγματικότητα είναι πως ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε μόνο το πρώτο Άρθρο του και όσα αφορούσαν τα οργανωτικά του υπουργείου. Καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα που αφορούσαν στα μέτρα. Ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια η ρήση «ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το μνημόνιο». Οπότε σε αυτή την περίπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.

-Αν εννοούν ως «μνημόνιο» την Δανειακή Σύμβαση Ελλάδας – «τρόικα», ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν το έχει ψηφίσει, πολύ απλά επειδή δεν έχει έρθει ακόμα στην Βουλή για επικύρωση. Ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει καθόλου την αλήθεια η ρήση «Ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το μνημόνιο». Σε αυτή την περίπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΥΘΟ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.

Β) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ»;

Η Αριστερά από την συνήθεια της πάγιας Σταλινικής προπαγανδιστικής της λογικής και η Ν.Δ. απλά επειδή θέλησε να γίνει ουρά και να αντιγράψει την Αριστερά, επέλεξαν στην ρητορική τους για ένα τόσο σοβαρό Εθνικό και Κοινωνικό ζήτημα, να μην ξεκαθαρίζουν ακριβώς στον Ελληνικό λαό τι συμβαίνει και να δημιουργούν ένα νεφέλωμα γύρω από την λέξη «μνημόνιο», όπου μέσα εκεί να χωρέσουν τα πάντα.
Έτσι μέσα στο «μνημόνιο» έχουν χωρέσει:

1)Το νομοσχέδιο της 6ης Μαίου.
2) Την Δανειακή Σύμβαση της 8ης Μαίου
3) Άσχετα αντιλαϊκά μέτρα που με το επιχείρημα του μπαμπούλα-τρόικα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ.

Στην παρούσα δοκιμασία λοιπόν, οι «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS», εισήλθαν με αυτοκτονική αποφασιστικότητα καμικάζι, στο Νεοδημοκρατικό-Αριστερίστικο νεφέλωμα επιχειρημάτων, προκειμένου να βγάλουν κάποια άκρη. Η ανακατωσούρα που έχει δημιουργηθεί σε αυτό το νεφέλωμα γύρω από το «μνημόνιο» και το τι αυτό επιβάλει, είναι το κάτι άλλο. Προκειμένου λοιπόν να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη ονομάζουμε:

1) Ως ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Το Νομοσχέδιο της 6ης Μαίου, του οποίου το πρώτο άρθρο ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ. (Αυτός ο νόμος μπορεί να χαρακτηριστεί πιο εύκολα ως «μνημόνιο» καθώς το τρίτο παράρτημά του τιτλοφορείται ως «Μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής»).

2) Ως ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: Την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και «τρόικα» στις 8 Μαίου και η οποία δεν έχει έρθει ακόμα στην Βουλή προς επικύρωση (προφανώς επειδή η κυβέρνηση φοβάται πως δεν θα μπορέσει να την περάσει ούτε με απλή πλειοψηφία).

Ξεκίνησαν λοιπόν από τα γραφεία της Ρηγίλλης και του Περισσού και ακολούθησαν οι φίλοι μας από τα blogs-παπαγαλάκια (αλλά και άλλοι καλοπροαίρετοι blogers που απλά δεν έχουν τον χρόνο να διασταυρώσουν τόσο πολύπλοκα θέματα), να κατηγορούν τον ΛΑ.Ο.Σ. διότι ψήφησε το «μνημόνιο». «Ένα μνημόνιο που περιέχει τους εξής προδοτικούς όρους δανεισμού» (Βάζουμε τα 6 κύρια σημεία έντονης κριτικής στο «μνημόνιο» που αναφέρθηκαν στα περισσότερα blogs, εφημερίδες και διακηρύξεις, αλλά και στην προσφυγή του ΔΣΑ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΠΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας):

1) Παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία σε ιδία περιουσία προς τους Δανειστές.
2) Ακύρωση του δικαιώματος ασυλίας λόγω Εθνικής Κυριαρχίας.
3) Το Αγγλικό δίκαιο Δανεισμού διέπει τον Δανεισμό αντί του Ελληνικού.
4) Οι Δανειστές μπορούν να καταγγείλουν μονομερώς τη Σύμβαση ανά πάσα στιγμή, και με κάθε δικαιολογία, και να απαιτήσουν το Δάνειο πίσω, κυρήσσοντας τη Χώρα σε πτώχευση.

5) Κάθε δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία.
6) Δεν είναι απαραίτητο οι συμβάσεις με τους Δανειστές να περάσουν από τη Βουλή ή από τα Δικαστήρια.

Η πραγματικότητα είναι πως τα 1,2,3,4 και 5 από τα σημεία που αναφέρουμε παραπάνω δεν υπάρχουν στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά στην ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ υπάρχει αναφορά μόνον στο 6ο σημείο, η οποία όμως προβλέπει το ακριβώς αντίθετο. Στο Άρθρο 1 (αυτό που ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ.) παράγραφος 4, αναφέρεται πως «τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις, εισάγονται στην Βουλή για κύρωση»

Για του λόγου το αληθές οι «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS» ανασύρουν από το αρχείο τους και σας παραθέτουν τα δύο διαφορετικά κείμενα:

-ΦΕΚ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ

-ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Συμπεράσματα:

– ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΥΘΟ, ΠΩΣ ΤΑ ΕΞΙ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ» ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

-ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ:

-1) το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αποτελεί απειλή για μισθούς, συντάξεις, πρόνοια και ανεργία,
2) ενώ η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ αποτελεί απειλή για την Εθνική μας Ανεξαρτησία.

-1) Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δηλώνει τις υποχρεώσεις της Κυβέρνησης προς την Τρόικα ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει κατά των πολιτών της, ώστε να συμφωνηθεί η Δανειακή Σύμβαση.
2) Με ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των Δανειστών μας πάνω στην Δημόσια Περιουσία μας.

-1) Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ψηφίστηκε στις 6 Μαίου, με απλή πλειοψηφία.
-2) Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ υπογράφθηκε 2 μέρες αργότερα, στις 8 Μαίου,
Και δεν έχει ψηφισθεί ακόμη!

Ο ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίζει σε όλους τους τόνους να εστιάζει και να απαιτεί την εισαγωγή της Δανειακής Σύμβασης προς επικύρωση στην Βουλή. Κάτι που αποφεύγει η κυβέρνηση να κάνει, φοβούμενη πως τουλάχιστον αυτά τα κατάπτυστα κομμάτια της Σύμβασης, δεν θα ψηφιστούν ούτε από τους βουλευτές της.

Γ) «ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, Η ΚΑΤΑΨΉΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ»

Eπειδή οι πολιτικοί μύθοι στην σημερινή εποχή, γεννιούνται στα πολιτικά κέντρα και ταΐζονται για να μεγαλώσουν στα blogs, θα ασχοληθούμε με κάτι που έχει απασχολήσει κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες την κοινότητα των Bloggers. Άρχισαν πάλι από προχθές τα γνωστά Blogs-παπαγαλάκια της Ν.Δ., να γράφουν ότι, η άρνηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. να συναινέσει στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ήρθε στην Βουλή στις 14 Δεκεμβρίου και η πλήρης καταψήφισή του (σε αντίθεση με την Ν.Δ. που ψήφισε αρκετά άρθρα του) είναι μία κολοτούμπα, την οποία κάνει επειδή δεν πήρε στις περιφερειακές εκλογές τα ποσοστά που ήθελε. Η κεντρική ιδέα της κολοτούμπας, στα νεφελώδη πολιτικά τους επιχειρήματα, την οποία με δυσκολία καταφέραμε να διακρίνουμε, είναι η εξής:

«Αφού ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισε το «μνημόνιο», σημαίνει πως έδωσε στήριξη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να πάρει ό,τι αντιλαϊκό μέτρο θέλει. Σημαίνει δηλαδή πως είναι «δεκανίκι» και «εξαπτέρυγο» του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το να μην ψηφίζει τώρα το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, σημαίνει πώς κάνει πολιτική κολοτούμπα, γιατί δεν γίνεται να ψηφίζεις το «μνημόνιο» και να καταψηφίζεις μετά κάποιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της οποίας είσαι «δεκανίκι».»

Παρ’ ότι ο μύθος είναι πασιφανώς ηλίθιος, θα ασχοληθούμε μαζί του, υποβάλλοντας τον στην βασανιστική δοκιμασία της απλής πολιτικής λογικής, αποφεύγοντας ορθοπεδικούς (δεκανίκια) ή μεταφυσικούς (εξαπτέρυγα) όρους.

Όπως αποδείξαμε στην εξέταση των δύο προηγούμενων μύθων, ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαίου ψήφισε το άρθρο 1 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα που αφορούσαν στα αντιλαϊκά μέτρα. Με βάση αυτό, συνεπής πολιτική στάση θα αποτελούσε η καταψήφιση των νομοσχεδίων που θα κάνουν πράξη αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ κολοτούμπα θα αποτελούσε η ψήφιση των νομοσχεδίων που κάνουν πράξη αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Προκειμένου οι «ΝΕΟΣ MYTHBUSTERS» να βγάλουν συμπέρασμα αν η πολιτική στάση του ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να χαρακτηριστεί συνεπής ή «κολοτούμπα», αποφάσισαν να εξετάσουν τι ψήφισε στα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση, από τις 6 Μαΐου (ψήφιση ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) έως σήμερα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν :

1)Στα 2 νομοσχέδια Λομβέρδου για το ασφαλιστικό πού ήρθαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.

2)Στο νομοσχέδιο Λομβέρδου για τα εργασιακά πού ήρθε τον Ιούνιο στην Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.

3)Στο Νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών (φορτηγατζήδες), που ήρθε τον Σεπτέμβριο στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.

4) Στο πολυνομοσχέδιο για τα «επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης» πού ήρθε στις 14 Δεκεμβρίου στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.

Εκτός αυτού, βρήκαμε πως σε όλα αυτά τα νομοσχέδια, ο ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αναλάβουν προσωπικά οι βουλευτές του κάθε κόμματος, τη ευθύνη της ψήφου τους.

Συμπεράσματα:

-Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαίου καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που αφορούσαν στα αντιλαϊκά μέτρα. Εν συνεχεία μέχρι σήμερα έχει καταψηφίσει όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που αφορούν στην υλοποίηση αυτών των αντιλαϊκών μέτρων. Ως εκ τούτου η πολιτική του στάση στο θέμα κρίνεται ως ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ.

-Από την στιγμή που τα 4 από τα 5 βασικά αντιλαϊκά νομοσχέδια, καταψηφίστηκαν από τον ΛΑ.Ο.Σ. πρίν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, συμπεραίνουμε πως η στάση του αυτή δεν αποφασίστηκε λόγω του αποτελέσματος των εκλογών. Οπότε ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΥΘΟ Η ΡΙΣΗ «Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ».

http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

 1. Ανώνυμος

  καλα εσυ λες οτι δε ξεραν τι θα επακολουθηση εσυ οταν παιρνεις δανειο δεν εχει ορους?ρωτησαν να τους μαθουν?αμα οχι τοτε ειναι πιο επικυνδινοι

  Reply
 2. Ανώνυμος

  …Πολύ καλή δουλειά από την νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ..Στηρίζεται μόνο σε στοιχεία! Αν τώρα κάποιος θέλει να κλείνει τα μάτια του και να λέει το ποιηματάκι του είναι δικό του θέμα. Ακόμα δεν έχει πει κάποιος με σαφήνεια ποια άλλη επιλογή είχαμε από τον μηχανισμό στήριξης. Οι αοριστίες περι Κινέζων, Αράβων, ρώσων, ανάπτυξη κλπ χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία, μόνα τότε θα πιστώ…….

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ π.χ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Απατεώνες του κόμματος ΛΆΣΤΙΧΟ, δεν πείθετε ούτε τον εαυτό σας. Είδατε τα σκούρα με τις κωλοτούμπες και τα γλειψίματα του τραγέλαφου αρχηγού, έχουν φύγει οι μισοί ψηφοφόροι και έπονται και άλλοι.

  Reply
 5. ΚΟΥΡΗΤΗΣ

  Η ΕΛΛΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

  ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ 350ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΧΑΜΕ 50ΔΙΣ ΕΣΟΔΑ. ΧΟΝΤΡΑ ΔΗΛΑΔΗ 7 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΤΟΤΕ ΧΡΕΟΣ. ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 1,5-2 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΙΣ 7 ΦΟΡΕΣ.

  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΑΠΟ ΤΑ 350ΔΙΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ 80% ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 20%.
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ 280ΔΙΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΑ 56 ΜΟΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ;;;
  ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΚΑ. (ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ "ΡΙΣΚΟ" ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ.

  ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΗΤΑΝ 70ΔΙΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ 56ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.ΣΥΝΟΛΟ 126ΔΙΣ.
  ΟΥΔΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ή ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΝΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.
  ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΙΝΑ.(ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΒΑΣΕΙΣ Κ.Λ.Π)

  ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

  ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ "ΒΡΙΣΚΑΜΕ".

  ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΩΛΕΣΘΕΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ.

  ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΡΑΞΑΤΕ.

  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; ΝΑ ΡΩΤΑΓΑΤΕ. ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ (ΣΥ)ΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ.

  http://isxys.blogspot.com/2010/12/blog-post_4950.html

  http://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Το γουρουνι οτι και να το κανεις αρνι δεν γινεται…Ψηφισαμε μνημοσυνο και τωρα κοτουλες??????????????????????

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Και να ήθελα να πιστέψω ότι αυτά πού λένε οι MYTH BUSTERS Δεν μπορώ, διοτι "με λόγια χτίζουν ανώγεια και κατώγεια" Αν όντως μετάνοιωσε Κωλοτούμπας τι δείγματα γραφής εχει;; Πού είναι οι φωνές του και η οργάνωση συλαλητηρίων διαμαρτυρίας για τα σκληρά μετρα;;;; Τίποτε….. ακόμα περιμένει να πάρει υπουργίο από τον ΓΑΠ στην οικουμενική κυβέρνηση πού ερχεται!!! Τα Αρχίδια τού ΓΑΠ θα πάρει στό τέλος ό τουρκώνυμος και αυτός και ο γλυφόμπυγος του,Γεωργιάδης. Αϊ στό διάβολο κωλοκόμμα της ψευτιάς και της προδωσίας ημών, των πρώην ηλιθίων ψηφοφόρων σας.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  Ο λαός λέει: "ενός κακού μύρια έπονται"!! Και να σε "κάψω Γιάννη νά σ'αλείψω λάδι" Καί ο λαός πού πολύ έξυπνα πήρατε το όνομα του είναι σοφός!!! Τι θα πει ψηφίσατε το αρθρο ένα, μόνον για να πάρουμε τα χρήματα;; Δηλαδή οι δανειστές δεν έχουν απαιτήσεις;;; Τα άλλα αρθρα γιατί ήταν εκεί;;; Για απλή γαρνιτούρα;;; Αφήστε αυτά τα σάπια… μας προδώσατε. Μην ισχυρίζεστε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή!! Αυτές οι δικαιολογίες προσβάλλουν την νοημοσύνη των Ελλήνων. Υπήρχαν πολλές επιλογές και η πρώτη και καλύτερη ήταν το εσωτερικό δάνειο!! Με πολύ χαρά χιλιάδες Έλληνες Θα δίνανε τις οικονομίες τους για να αγοράσουν Ελληνικά ομόλογα με τόσο καταπληκτικά επιτόκια!!! Αλλά τότε θα παίρνανε τις καταθέσεις από τις τράπεζες, δηλαδή τα αφεντικά σας, ρουφιάνοι!!!!
  Αντε στο διάολο και ακόμα παραπέρα τσογλάνια του κατεστημένου. Θα τα πουμε στίς εκλογές.

  Reply
 9. Σταύρος

  Τι λέτε ρε κωλοπαιδαράδες του ΛΑ.ΣΟ.Κ;!
  Έβαλε για δεν έβαλε πλάτη ο αφεντικός σας ο Κωλοτούμπας στον ΓΑΠ;
  Τα ναι,μεν,ίσως και εάν κρατάτετα για το Στρατοδικείο.

  «Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, λέγοντας το εξής: οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και η μητέρα μου και ο πατέρας μου. Γυρνώντας στο σπίτι θα με ρωτήσουν: «Τι ψήφισες; Ψήφισες να μειωθεί η σύνταξή μας; Τα 800 και τα 650 ευρώ μας; Αυτό ψηφίζεις;». Έχω μια απάντηση που δινόταν ιστορικά: Μητρός τε και πατρός τε απάντων τιμιώτερον και αγιώτερον εστίν η πατρίς. Ευχαριστώ πολύ»… (Τα τελευταία λόγια της ομιλίας στη Βουλή του Μάκη Βορίδη κατά την ψήφιση του Μνημονίου).

  Reply
 10. Ανώνυμος

  Δεν μας χέζεις ρε …συνέλληνα (βιβλιέμπορα) βελόπουλε,
  εσύ κι ο άδωνις!!
  Που αν δεν το ψήφιζε, λέει, δεν θα είχαμε τους μισθούς μας…
  αντί να πεί την αλήθεια, οτι τα δανεικά πήγαν στις τράπεζες κι αυτά!!

  Reply
 11. Ανώνυμος

  ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΗΣΙΑΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ…

  ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΜΝΥΜΟΝΙΟΥ!!!!

  Reply
 12. MYKONIATO

  Βρε ζώα λέτε οτι ψήφισαν μόνο το άρθρο που έδινε τα χρήματα.. Ξέρετε κανένα που να δίνει χρήματα χωρίς όρους; Δεμ ξέραν οτι τα λεφτά έρχονται με τέτοιους όρους μονάχα.. Ρε ουστ αυτη τη καραμέλα προδότες. ¨οσοι ψηφίσαν το μνημόνιο υποθηκεύσαν την ελλάδα και τα πετρέλαιά μας. Αυτό θα μας κοστίσει και οι προδότες που το υπογραψαν θα πλήρώσουν

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *