N.Σ.Καν: “Να αναδιαρθρώσετε προς τα κάτω τους μισθούς σας, όχι το χρέος σας!”

Μειώσεις μισθών και όχι αναδιάρθρωση του χρέους της χρειάζεται η Ελλάδα, τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του ότι το πρόβλημα της Ελλάδας “δεν έχει καθόλου να κάνει με το χρέος, έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας. πρέπει να…..
αποκαταστήσουμε την Ανάπτυξη στην Ελλάδα και για να την αποκαταστήσουμε, πρέπει να….
αποκαταστήσουμε την Ανταγωνιστικότητα».Ταυτόχρονα έστειλε όμως και μήνυμα πως δεν είναι το χρέος, αλλά το έλλειμμα ανταγωνιστικότητος και οι μισθοί, το πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.Σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη ο Ντομινίκ Στρος Κάν, αφορμή τα δημοσιεύματα, διέψευσε δημοσίως κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση χρέους-ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Τόνισε ότι το ΔΝΤ στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας και ότι έπρεπε οι ευρωπαίοι να δεχθούν νωρίτερα να στηρίξουν την Ελλάδα.

Αλλά επέμεινε να μειωθούν οι μισθοί: “Από την εισαγωγή του ευρώ, 12 χρόνια πριν, οι αυξήσεις στους μισθούς στον δημόσιο τομέα ήταν, σε ονομαστικές τιμές, 35% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη. Σε άλλες χώρες λιγότερο, σε άλλες όχι. Στις περισσότερες χώρες ήταν μεταξύ 30%-40%, στη Γερμανία 17% -και γι’ αυτό κέρδισε πολλά σε ανταγωνιστικότητα, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Στην Ελλάδα; 100%! Αυτό είναι πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Πρέπει να το διορθώσετε. Δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Αυτό δεν έχει σχέση με το χρέος».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ας ηρεμήσουμε και ας σκεφτούμε λογικά. Η πρόταση για μείωση των μισθών είναι πρόταση για να γίνει ανταγωνιστική η Οικονομία. Ξεχάστε το μισθό των Γερμανών. Οι Γερμανοί παράγουν εμείς τρώμε από δανεικά.
    Υπάρχει όμως ένα άλλο ζήτημα το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια. Η μείωση μισθών έχει σημασια για να την γρήγορη αλλαγή στην ανταγωνιστηκότητα. Στην πραγματικότητα αυτό δεν ειναι λύση για το πρόβλημα είναι μπάλωμα.
    Η ανταγωνιστηκότητα αυξάνεται ανάλογα με τα προϊόντα που παράγεις. Αν παράγεις ξινά πορτοκάλια και φουστες για την Αίγυπτο οι μισθοί θα ειναι χαμηλοί. Αν παράγεις σπαράγγια, και μικροτσίπ, και ρούχα υπογραφης οι μισθοί θα είναι υψηλοί. Το δράμα της ελληνικης οικονομίας ειναι ότι παράγουμε χαμηλής ποιοτητας προϊόντα. Χρειαζόμαστε να αλλάξουμε παραγωγή. Και για αυτο φτάίμε και το κράτος και εμείς οι οποίοι κοιμόμαστε όρθιοι. Το κράτος δεν άφησε ποτέ να γίνει παραγωγή στην Ελλάδα. Δεν βοήθησε την παραγωγη. Και αυτή που υπήρχε το 60 και 70 άρχισε να την κλείνει το 80. Την έκλεισε γιατι οι ηλίθιοι πολιτικοί δεν κατάλαβαν ότι έπρεπε να χτησουν πρώτα υγιή παραγωγή και μετά να μπουν στην ΕΕ. Να γίνουν οι βιωμηχανίες ανταγωνιστικές με σοβαρά προϊόντα και μετά να καταργήσουν τους διασμούς και να επιτρέψουν τις εισαγωγές από παντού. Να αναβαθμιστεί η παραγωγή και να απελευθερωθει η αγορά σταδιακά. Αλλά οι ηλίθιοι και αγράμμτοι από παραγωγή πολιτικοι ήθελαν ψηφους δεν ήθελαν παραγωγή. Και εμείς θέλαμε επιδοτησεις και φτηνά αυτοκίνητα. Καλά να πάθουε όλοι μας. Με τις υγίες μας…….

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ? ΜΑ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ !

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΞΗΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΗΓΟ – ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΦΕΣΗ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ. ΕΔΩ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝΑΤΙΜΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ…ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ. ΔΑΝΕΙΑ ΟΜΩΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ντομινικ, Ακου τι λέμε να κάνουμε εμείς οι έλληνες: Να αναδιαρθρώσουμε προς τα κάτω τους μισθούς των βουλευτών, τα κέρδη των τραπεζών των βιομήχάνων των εφοπλιστών και να κατασχέσουμε τις περιουσίες όσον λαμογιών που έχουν κατακλέψει διαχρονικά την Ελλάδα ακόμη να δημιουργήσουμε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για να δούμε τι χρωστάμε που τα χρωστάμε αν είναι νόμιμα και αν πρέπει να τα δώσουμε

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΦΡΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΟΙ ΣΦΥΓΚΤΗΡΕΣ ΣΟΥ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ !!! KOLIOS….

    Reply
  7. Ανώνυμος

    GIATI DEN TOUS STELNOUME SYOUS GERMANOUS NA PAROUN TA LEFTA POU MAS XROSTANE EDW KAI 70 XRONIA ???

    1 TRIS EURO MAS XROSTANE !!! KAI NA MAS DOSOUN TA RESTA ???

    Reply
  8. Ανώνυμος

    το πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο λεφτα υπαρχουν φτου σασ ξεφτυλεσ μουνοπανα πασοκοιπροδοτεσ του εθνουσ

    Reply
  9. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

    BRAVO DOMINIQOUE!!!

    ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ,ΑΝΕΡΓΙΑ,ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΟΥΣΙΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΦΤΩΧΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ.

    ΕΙΣΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΗΗΣΤΩΝ,ΕΒΡΑΙΟΖΙΩΝΙΣΤΩΝ.
    ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ,ΣΚΥΛΑΣ ΓΕΝΝΑ.
    ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ,ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ,ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ.
    FROM THE THREE THE LONGER ,ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ.

    Reply
  10. Τάκης

    N.Σ.Καν: Να αναδιαρθρώσετε προς τα κάτω τους δικούς σας μισθούς, οχι τους μισθους των ιδιωτικών επιχειρησεων και των συνταξιούχων,
    Παπαρανδρέου και λοιποί.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    FISIKA KAI DEN THA PTOXEUSOUME GIATI KSEROUN OTI AN GINEI KATI TETIO THA TREXOUN KAI DEN THA FTANOUN !!

    OI DIKES TOUS TRAPEZES THA KLEISOUN AN KANOUME STASH PLIROMON !!!!

    EMEIS ETSI KI ALIOS XAMENOI EIMASTE !!!!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    MA KALA AKOUNE TI LENE ????

    STHN ELLADA POU ME THN ALLAGI THS DRAXMIS SE EURO TO MONO POU METATRAPIKE ME AKRIVIA LEPTOU HTAN O MISTHOS KAI OLA TA UPOLOIPA STROGILIPOIHTHIKAN PROS TA PANW !!!!

    MILAEI GIA TON MISTHO TOU ELLINA POU EINAI STHN KALYTERH PERIPTOSI TO 50% TOU GERMANOU ???

    STHN ELLADA POU EXEI THN AKRIVOTERH PROTEBOUSA THS EUROPHS ???

    PLAKA MAS KANOUN ?????

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *