Πύργος: Nέα τροπή… “σφραγίζεται” η έκταση στο Φραγκοπήδημα σταματά η αποκομιδή των απορριμάτων!

15.10… Μετά από σχετικό έγγραφο που κατέθεσε ο δασάρχης Πύργου που χαρακτηρίζει την έκταση στο Φραγκοπήδημα ως αναδασωτέα/δασική σταμάτησε η εναπόθεση απορριμάτων στο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του…

patrisnews.com από τον χώρο αποχωρούν τα φορτηγά του ιδιώτη/εργολάβου που εναπόθεταν τα απορρίματα υπό το φόβο της σύλληψης/κατάσχεσης…

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις…

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε με παρέμβασή του χθες ο Εισαγγελέας Πύργου, Παναγιώτης Μεϊδάνης, από τον δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα, ώστε ο τελευταίος να ερευνήσει για το αν υπάρχουν, πόσες και γιατί, εγκαταστάσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις μέσα στην έκταση των στρεμμάτων που βρίσκεται και το οικόπεδο της Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης και το οποίο παραχωρήθηκε στο δήμο του Πύργου για την εναπόθεση των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο Εισαγγελέας Πύργου, στην παραγγελία του, ζητά από τον δασάρχη Πύργου να ερευνήσει και να εφαρμόσει όλη την έκταση των 4.585 στρεμμάτων σπιθαμή προς σπιθαμή για το αν υπάρχουν εγκαταστάσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις ποιες από αυτές είναι παράνομες και γιατί καθώς και ποιες είναι νόμιμες και γιατί.

Η συγκεκριμένη παραγγελία του Εισαγγελέα Πύργου, προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για να διευκρινισθεί αν τελικά για την έκταση στη θέση «Χάλκοβα», ισχύει η πράξη 2680/1985 την οποία επικαλούνται και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που κρίνει αναδασωτέα την επίμαχη έκταση ή αν είναι σε ισχύ η πράξη του Διευθυντή Δασών με αριθμό 245/35 του 1988 που αναφέρει πως οι εκτάσεις στο σημείο ναι μεν είναι δασικές ωστόσο δεν είναι αναδασωτέες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, για την συγκεκριμένη θέση, που απασχολεί τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως ανοίγει ένας νέος φάκελος από την Εισαγγελία Πύργου, καθώς το δασαρχείο θα κληθεί να απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα προσκομίζοντας για όλες τις εκτάσεις που βρίσκονται μέσα στην πράξη χαρακτηρισμού συγκεκριμένες μετρήσεις και σχεδιαγράμματα.

Ο Εισαγγελέας ζητά ουσιαστικά να γίνει γνωστό αν η έκταση αυτή είναι ή όχι αναδασωτέα και σε περίπτωση που ισχύει η πράξη του 1985 και αν διαπιστωθούν εγκαταστάσεις ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην έκταση των 4.585 στρεμμάτων για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν και τι οφέλη υπήρξαν για τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό, θα οδηγήσει σε δεύτερη φάση διερευνήσεων ενώ βάσει των αποτελεσμάτων θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες κυρρώσεις.

Μεγάλος κίνδυνος το Ποτόκι

Από την άλλη, όσον αφορά την περιβαλλοντική μόλυνση που έχει υποστεί η περιοχή στο Ποτόκι, η Εισαγγελία του Πύργου, βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της έρευνας που έχει ξεκινήσει ενώ πλέον, σύμφωνα με πηγές, για το Ποτόκι, οι διώξεις που θα ασκηθούν θα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *