Μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑNΕΛ η Ραχήλ Μακρή;

Με μια λιτή ανακοίνωση, κάτι περισσότερο από πενήντα λέξεις, έληξε η θυελλώδης σχέση της κυρίας Ραχήλ Μακρή με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ομόφωνα, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος αποφάσισαν να θέσουν εκτός την δραστήρια βουλευτή Κοζάνης, μετά το πρόσφατο θερμό επεισόδιο και το εξώδικό της προς τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο, την επιμονή της να της ζητήσουν οι άλλοι συγνώμη και την ενέργειά της να μην παραστεί στην σχετική συνεδρίαση όπου θα λαμβάνονταν οι τελικές αποφάσεις.

Ισως, επειδή γνώριζε ότι θα την «αποκεφάλιζαν» επέλεξε όχι μόνο να απουσιάσει από την κρίσιμη προγραμματισμένη συνεδρίαση αλλά να αποστείλει στους πρώην «συναγωνιστές» της υπόμνημα το οποίο χαρακτηρίστηκε «μη αποδεκτό και με άκρως προσβλητικό περιεχόμενο».
Με το κείμενό της, αντί κατάθεση συγνώμης που απαιτούσε η ηγεσία του κόμματος, επέλεξε να κάνει «ηρωική έξοδο» βγαίνοντας  στην επίθεση, καταγγέλλοντας στελέχη των ΑνΕλ για φιλοκυβερνητισμό και ζητώντας από τους υπόλοιπους να της δώσουν εξηγήσεις για την παραπομπή της.

Ωστόσο, η ΚΟ του κόμματος επέλεξε να μην ρίξει άλλο «λάδι στην φωτιά» με την έκδοση λιτής ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται πως «Ομόφωνα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποφάσισε να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη βουλευτή Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, μετά την αδικαιολόγητη άρνησή της να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο., αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα είναι θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος».

Χαμηλούς τόνους επιχείρησε να κρατήσει και ο κ. Καμμένος ο οποίος παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχολίασε: «στην κυρία Μακρή δώσαμε δέκα ευκαιρίες να έρθει και να μας εξηγήσει τι συμβαίνει. Δεν ήρθε! Η συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα ήταν παράλογη».

Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτή την αποχώρηση δεν υπήρξαν οι οξείες ανακοινώσεις με βαρύτατους υπαινιγμούς που συνόδευσαν άλλες αποχωρήσεις όπως αυτές των Γιώργου Νταβρή, Κώστα Γιοβανόπουλου, Χρυσούλας Γιαταγάνα κ.α.

Μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑνΕλ η Ραχήλ Μακρή;

Πέραν αυτών, η ηγεσία των ΑνΕλ  εκτιμά ότι η κυρία Μακρή δεν θα προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάτες του προέδρου υποστηρίζουν ότι πέραν από τις προθέσεις της βουλευτού, η Κουμουνδούρου δεν θα επιχειρήσει να διαταράξει τις καλές σχέσεις με το κόμμα του Πάνου Καμμένου. «Η ίδια μπορεί να επιθυμεί την ένταξή της στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου όμως δεν θα πάρει στελέχη μας όπως και εμείς δεν πήραμε στελέχη της που μας χτύπησαν την πόρτα» αναφέρουν χαρακτηριστικά, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό μήνυμα προς την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, η αποχώρηση της βουλευτού δεν επηρέασε την αριθμητική ισορροπία της ΚΟ καθώς την ίδια ημέρα επισημοποιήθηκε και η συνεργασία των ΑνΕλ με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Οι δύο πλευρές επισημαίνουν μάλιστα πως η συνεργασία τους δεν θα περιοριστεί σε θέματα κοινοβουλίου αλλά και ότι ο κ. Νικολόπουλος θα είναι ο «εκλεκτός» του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές στον νομό Αχαΐας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *