Τελευταία Νέα

NA ΓIATI Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟ

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ….

Των Andrey Lemeshko και Yuliya Fedorinova

Το ρούβλι καταρρέει, οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει σε χαμηλό πενταετίας, οι οικονομικές κυρώσεις πιέζουν, αλλά όλα αυτά είναι καλά νέα για τους τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στην Ρωσία.

Η διαπραγμάτευση του χρυσού γίνεται σε δολάρια, αλλά το εργατικό δυναμικό που τον εξορύσσει στη Ρωσία, πληρώνεται σε ρούβλια και μάλιστα σε υποτιμημένα ρούβλια. Άρα η Ρωσία έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη που η τιμή του χρυσού ανέβηκε κατά 7% τις τελευταίες ημέρες.

Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού, μετά την Κίνα και οι μεταλλευτικές της εταιρείες έχουν το χαμηλότερο εργατικό κόστος στον κόσμο, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές. Ακόμα καλύτερα, δε, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αγοράζει χρυσό από τις ρωσικές μεταλλευτικές εταιρείες, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την οικονομική κρίση η οποία εξανεμίζει τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα.

Αγοράζοντας χρυσό η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αντιδρά στις κυρώσεις, καθώς το αποθεματικό της ταμείο αδειάζει μεν από δολάρια και ευρώ, αλλά γεμίζει με χρυσό. Ήδη το εργατικό κόστος έχει πέσει κατά 15% και ο ρωσικός χρυσός εξορύσσεται με κόστος 736 δολάρια ανά ουγγιά, στη χειρότερη περίπτωση.

Εντός του έτους, αναμένεται το κόστος να πέσει στα 575 δολάρια, καθώς το ρούβλι εξακολουθεί να διολισθαίνει. Μετά την πτώση του, κατά 46%, έναντι του δολαρίου, στα τέλη του 2014, έχει χάσει επιπλέον 7%, εντός του 2015. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος εξόρυξης του ρωσικού χρυσού θα πέσει κατά 25%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *