Θεραπεύτηκε από τον Έμπολα και ο εικονολήπτης του NBC

Πλήρως ανάρρωσε από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα ο Ασόκα Μούκπο, εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, ο οποίος αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι του στο Ροντ Άιλαντ.

Ο ασθενής εγκατέλειψε την ειδική μονάδα, στην οποία θεραπευόταν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα, το οποίο τονίζει: «Η αρνητική εξέταση αίματος που επιβεβαιώθηκε από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έδειξε ότι ο Ασόκα Μούκπο δεν έχει πλέον κανένα ίχνος του ιού στο αίμα του και είναι ελεύθερος να μεταβεί στο σπίτι»,

Στο μεταξύ και ο ίδιος ο εικονολήπτης, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει: «Το να θεραπευτείς από τον ιό Έμπολα είναι ένα συναίσθημα που σε καθιστά πραγματικά ταπεινό». Και συμπλήρωσε: «Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εγώ. Είμαι πολύ ευτυχής που είναι ζωντανός», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Να συμπληρώσουμε ότι ο εικονολήπτης μολύνθηκε από τον θανατηφόρο ιό στην Μονρόβια πρωτεύουσα της Λιβερίας ενώ κάλυπτε την επιδημία για λογαριασμό του NBC, αλλά δεν ξέρει πώς αρρώστησε: «Περιβαλλόμουν από πολλά άρρωστα άτομα πριν αντιληφθώ ότι αρρώστησα και εγώ » είπε. «Νόμιζα ότι κρατούσα τις ασφαλείς αποστάσεις και θα ήθελα να ξέρω ακριβώς τι πήγε στραβά» συμπλήρωσε.

Ο Ασόκα Μούκπο που νοσηλεύεται από τις 6 Οκτωβρίου σε μια εξειδικευμένη μονάδα είναι ο δεύτερος ασθενής που αναρρώνει από τον ιό Έμπολα στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα. Ο πρώτος ασθενής που θεραπεύτηκε ήταν ο δρ Ρίτσαρντ Σάκρα ο οποίος κρίθηκε ότι ανάρρωσε πλήρως από την ασθένεια στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Το προσωπικό μας είναι βέβαιο ότι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία και άλλη περίπτωση ασθενούς με ιό Έμπολα»,ανέφερε ο δρ Φιλ Σμίθ, διευθυντής της εξειδικευμένης μονάδας του Ιατρικού Κέντρου της Νεμπράσκα.

Νωρίτερα όπως ανακοίνωσε ένα ακόμη αμερικανικό εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην Μπεθέσντα του Μέριλαντ καλύτερη είναι και η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας Νίνα Φαμ η οποία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα παρέχοντας βοήθεια στη θεραπεία του πρώτου ασθενή που διαγνώσθηκε με τον θανατηφόρο ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έως σήμερα οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Ασόκα Μούκπο και της Νίνα Φαμ έχουν προσβληθεί και νοσηλεύονται εξ αιτίας του Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας ασθενής ο Έρικ Τόμας Ντάνκαν από τη Λιβερία πέθανε στις 8 Οκτωβρίου.

Συνάντηση Ομπάμα με τον Ρον Κλάιν

Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ανώτεροι σύμβουλοί του θα συναντηθούν σήμερα με τον Ρον Κλάιν τον άνθρωπο που ο Μπαράκ Ομπάμα όρισε επικεφαλής της συντονιστικής ομάδας δράσης των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση της φονικής επιδημίας Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Η απόφαση διορισμού του Κλάιν ο οποίος υπήρξε σύμβουλος του Ομπάμα στον Λευκό Οίκο και επιτελάρχης του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν πάρθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο αφότου μολύνθηκε και δεύτερη νοσηλεύτρια στο Ντάλας η οποία είχε μετάσχει στην ιατρική ομάδα που περιέθαλψε τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ.

Ο θανατηφόρος ιός που έχει ρημάξει τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής τη Λιβερία τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα τρομάζει εξαιρετικά τους αμερικανούς καθώς κρούσματα του ιού έχουν εμφανιστεί και στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Τετάρτη είναι η πρώτη επίσημη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του Ρόν Κλάιν ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «τσάρος του Έμπολα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *