Non paper ΝΔ για Μπουτάρη, σχετικά με το άσυλο

«Πολιτικό ανεμοδείκτη» θυμίζει εδώ και αρκετά χρόνια ο Γιάννης Μπουτάρης, που αλλάζει πολιτικές απόψεις και θέσεις ανάλογα με τα ρεύματα των καιρών… Ας ελπίσουμε ότι η κίνηση που έκανε, να υιοθετήσει τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, να μην εντάσσεται σε αυτήν του την τακτική αλλά να σηματοδοτεί τη δική του απόφαση να δει τα σοβαρά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας με σύνεση και σοβαρότητα. Εκτός και….
εάν αποφάσισε να κάνει βήματα προσέγγισης προς τη ΝΔ, επειδή βλέπει την αυξανόμενη απήχηση των θέσεων της σε όλο και ευρύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση εμείς στη ΝΔ ευχόμαστε η χτεσινή του θέση να είναι η πρώτη μίας σειράς πολιτικών του τοποθετήσεων με τις οποίες ο ίδιος θα αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με τα ζητήματα και να παίρνει αποστάσεις από την έως τώρα τακτική της «καμμένης γης», της λογικής «φταίνε όλοι εκτός από εμένα» και της άποψης ότι «τα προβλήματα λύνονται με χαβαλέ συζητήσεις και σχόλια»…

Παραθέτουμε απόσπασμα ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, στις 3 Φεβρουαρίου 2011 για το θέμα του ασύλου:

«Μη ξεχνάτε ακόμα, ότι εμείς προτείναμε πρώτοι αλλαγή του Συντάγματος. Αλλά για άλλο λόγο: για να εξαλείψουμε στρεβλώσεις. Όχι για να δημιουργήσουμε περισσότερες στρεβλώσεις.

Προτείναμε αλλαγή Συντάγματος για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Όχι για να χάσουμε κάθε ευθύνη και κάθε δυνατότητα διακυβέρνησης.

Προτείναμε και προωθούμε αναθεώρηση Συντάγματος, για να ξεκινήσει η νέα Μεταπολίτευση. Όχι για γίνει η Ελλάδα ακυβέρνητη «Νομαρχία»…

* Ήδη μιλήσαμε για το ζήτημα του Πανεπιστημιακού ασύλου. Και ζητήσαμε την κατάργησή του. Προτείναμε μάλιστα και νομοθετική ρύθμιση.

Ξεκαθαρίσαμε ότι το Σύνταγμα δεν κάνει λόγο πουθενά για «πανεπιστημιακό άσυλο», αλλά μόνο για ακαδημαϊκές ελευθερίες στην διδασκαλία και την έρευνα.

Ξεκαθαρίσαμε αυτό που γνωρίζουν σήμερα όλοι: ότι με το «άβατο του χώρου», δεν προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία, αντίθετα καταστρατηγείται η ακαδημαϊκή ελευθερία! Καθηγητές απειλούνται και προπηλακίζονται. Μαθήματα ή εξετάσεις ματαιώνονται από επεμβάσεις μικρών μειοψηφικών ομάδων, συνήθως εξω-πανεπιστημιακών…

Είναι απόλυτη υποκρισία να μιλάνε για «άσυλο ιδεών», όσοι αποδέχονται η υπερασπίζονται το καθεστώς ατιμωρησίας εγκληματικών πράξεων, το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στα Πανεπιστήμια εδώ και χρόνια…

Ζητάμε να καταργηθεί το άβατο του χώρου, για να αποκαταστήσουμε την Ελευθερία των ιδεών.

Ζητάμε να καταργηθεί το ακαταδίωκτο παρανόμων, για να αποκατασταθεί η Ακαδημαϊκή Ελευθερία

Σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου, δεν υπάρχει τέτοιο καθεστώς ασυλίας εγκληματικών πράξεων.

Σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου, δεν επιτρέπεται να γίνονται τα Πανεπιστήμια κέντρα παρανομίας και καταφύγια εγκληματικών ομάδων.

Και σε όσους μας λένε ότι ο νόμος που υπάρχει σήμερα «είναι σωστός, αλλά δεν εφαρμόζεται, άρα φταίνε οι Πρυτανικές αρχές», έχω να πω το εξής:

Εκτός από μια-δύο φορές τα τελευταία 25 χρόνια, και αφού κάηκε προηγουμένως το Πολυτεχνείο, οι πρυτανικές αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να εφαρμόσουν το Νόμο. Τον προηγούμενο ή το σημερινό. Γιατί;

Πολύ απλά, γιατί ο Νόμος είναι ανεφάρμοστος! Καλεί τους καθηγητές να αποφασίσουν αν «θα μπει» η αστυνομία σήμερα. Αλλά οι ίδιοι καθηγητές θα είναι και πάλι μέσα στα Πανεπιστήμια αύριο, στο έλεος των παράνομων ή των ακραίων που θα είναι πάντα «μέσα», χωρίς όμως την προστασία των αστυνομίας που θα βρίσκεται και πάλι «απ’ έξω»!

Είναι προσβολή για τη Δημοκρατία μας να μιλάμε για «ασυλία ιδεών». Στις δημοκρατίες δεν διώκονται οι ιδέες πουθενά. Και δεν έχουν ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας σε κάποιους χώρους.

Το άσυλο θα καταργηθεί! Το απαιτεί η κοινωνία. Κι αν δεν καταργηθεί τώρα, εμείς έχουμε υποσχεθεί να το καταργήσουμε και θα το καταργήσουμε αμέσως μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση».

.kentrinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    ΕΡΩΤΗΜΑ:

    ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
    Α. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Β. ΤΥΡΑΝΙΑ
    Γ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *