Ανατριχιαστικό non paper απ’ τη Σύνοδο Κορυφής.

Επείγουσα ανάγκη να περάσει η διαχείριση της χώρας σε άλλα χέρια, που θα υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα! Αν συνεχίσει να μας κυβερνά αυτός ο διορισμένος δοτός εσμός, λίαν συντόμως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα πεινάει και θα πεθαίνει στους δρόμους! Δεν χωράει άλλη αναβολή! Θα ζήσουμε σύντομα μια δεύτερη κατοχή αν δεν…..
κάνουμε κάτι τώρα!

Φορολογικό Αρμαγεδδώνα εισηγείται το ΔΝΤ σύμφωνα και με τον τίτλο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Το μνημόνιο από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει κατάργηση 13ου 14ου μισθού, κατώτατου μισθού κ.λ.π. τα οποία δεν επιβλήθηκαν εξαιτίας και μόνο των λαϊκών αντιδράσεων.

Ο Δημήτρης Καζάκης διαβάζει το Non Paper που αποκάλυψαν οι Financial Times στις 27 Ιανουαρίου που συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής και από το οποίο τα media του Μαύρου Μετώπου και του συστήματος προπαγάνδας – όπως το αποκαλεί ο ίδιος – δεν ανέφεραν παρά τον διορισμό επιτρόπου. Τι προβλέπει:

Διασφάλιση της συμμόρφωσης στο Δεύτερο Πρόγραμμα για την Ελλάδα (PSI – Δανειακή Σύμβαση)

Πρόταση για τη βελτίωση της συμμόρφωσης (της Ελλάδας): Δυο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία:

1. Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους, με νομική κατοχύρωση. Τα έσοδα του κράτους, ότι έσοδο πρωτογενές, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους και ότι περισσεύει θα πηγαίνει στις πρωτογενείς δαπάνες (παιδεία, υγεία, μισθοί συντάξεις κ.λ.π.).

Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση, μονομερή στάση πληρωμών. Εάν για κάποιο λόγο δεν εκταμιευθεί η δόση, η Ελλάδα δεν μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος, πρέπει να κάνει παύση πληρωμών στο εσωτερικό για να εξασφαλίσει τις δόσεις του χρέους.

2. Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας επί του προϋπολογισμού. Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί τη μεταφορά της δημοσιονομικής εξουσίας της σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να οριστεί επίτροπος επί του προϋπολογισμού, που θα ελέγχει την τήρηση των όρων αυτών. Θα ασκεί βέτο σε αποφάσεις που δεν συνάδουν με τους καθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους.

Μηχανισμός επιτήρησης ενταγμένος στο συνταγματικό δίκαιο, κατά προτίμηση μέσω μιας συνταγματικής τροποποίησης.

—————————

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

Αμετάκλητη δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων ως προς το νέο πρόγραμμα.

Ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο του νέου μνημονίου και αποτροπή δυνατότητας προσβολής του από οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, γι αυτό ζητάνε συνταγματική κατοχύρωση.

Νέα Συνθήκη στη θέση της Συνθήκης της Λισσαβόνα, έχει λάβει την τελική της μορφή, αλλά κανείς δεν την έχει δει και ούτε πρόκειται, παρά μόνο αφού την ψηφίσει το Eurogroup. Πρόκειται να υπογραφεί τον Μάρτιο του 2012. Θα αποκτήσει νομική υπόσταση οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά των χωρών μελών.

Το σχέδιο είναι μέχρι το 2012 να μην καταρρεύσει η Ελλάδα. Από τη στιγμή που θα μας βάλουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, η Ελλάδα θα καταρρεύσει και θα πάψει να υφίσταται.

Ισχυροποίηση δημοσιονομικής πειθαρχίας. Εισαγωγή του κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Καταργείται το περιθώριο 3% που υπήρχε μέχρι σήμερα. Οι εθνικοί προϋπολογισμοί υποχρεούνται να είναι είτε ισοσκελισμένοι είτε με πλεόνασμα. Να ενσωματωθεί στα εθνικά συστήματα δικαίου, σε επίπεδο συνταγματικό ή αντίστοιχο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα υπάρχει ποινή.

5,4 δις έχουμε σήμερα πρωτογενές έλλειμμα +18 δις τόκους = 23,4 διαρθρωτικό έλλειμμα. Αντιστοιχεί στο 10% του ΑΕΠ.

Καταργείται το δικαίωμα του βέτο.

———————–

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση:

Κατάργηση της έννοιας του μισθού, που καθορίζεται πια από τον εργοδότη, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Ο προϋπολογισμός τίθεται στη διάθεση της Κομισιόν, με ποινή μη συμμόρφωσης.

Καταργείται η έννοια της συνταξιοδότησης που θα γίνεται πια κατά περίπτωση.

………………………..

Η σημερινή εκπομπή των Μ. Κακλαμάνου και Δ. Καζάκη με τα συγκλονιστικά στοιχεία:
http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=4365&prodId=5

Το θέμα βρέθηκε στο blog της φίλης κ.κ. http://kerasiakrinoi.blogspot.com

Ανατρχιαστικές εικόνες ζωντανεύουν στο μυαλό όποιου διαβάζει τα παραπάνω.
Μόνιμη, αιώνια, εξευτελιστική ομηρεία του λαού μας που η πολιτική μας ελίτ παραδίδει βορά στα δόντια των ντόπιων εκμεταλλευτών και των ξένων επικυρίαρχων.

Αν δεν πρέπει να αγωνιστούμε για να μην περάσουν όλα αυτά, τότε για ποιο πράγμα να αγωνιστούμε;
Για το αν θα πάρει ο Παναθηναικός πρωτάθλημα;
Για το ποιος θα νικήσει στο Dancing on ice?
Για το αν μας αρέσει η Μενεγάκη το μεσημέρι;

Τι στο διάολο πρέπει να μας κάνουν ακόμα για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο;

Όταν θα τρώμε τις αγελάδες ωμές στους δρόμους θα ‘ναι αργά.


http://toixo-toixo.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *