Αντιδράσεις για την απόσυρση της ινσουλίνης Novo Nordisk


Την απόφαση του Δανικού φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk, να προχωρήσει στην απόσυρση της ινσουλίνης που παρασκευάζει για την Ελληνική αγορά, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος των φαρμάκων κατά 25%, προκαλεί σειρά αντιδράσεων από χιλιάδες Έλληνες διαβητικούς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC, ο κύριος Παύλος Παναγιωτάκος, πατέρας ενός10χρονου κοριτσιού που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο τη Novo Nordisk κύριο Λαρς Σόρενσεν, κατηγορώντας τον «πως ενώ καταλαβαίνει την ανάγκη του κέρδους σε μια βιομηχανία, πάρα ταύτα η υγεία είναι ένας τομέας που θα έπρεπε να….
.

επιδεικνύεται μεγαλύτερη ευαισθησία».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Διαβητικών, η οποία χαρακτήρισε την απόφαση της Δανικής φαρμακοβιομηχανίας, ως «στυγνό εκβιασμός και καταστρατήγηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης»

Ο κ. Σόρενσεν, από την πλευρά του, απαντώντας στην επιστολή του κ. Παναγιωτάκου, κατηγορεί πως τα λάθη και οι αστοχίες των ελληνικών κυβερνήσεως είναι η ουσία του προβλήματος, που έφεραν σε δύσκολη κατάσταση τόσο τον ίδιον ως πατέρα, όσο και την φαρμακοβιομηχανία.

θεμα online

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *