Παπανδρέου: O άνθρωπος που ανέβαζε τα spreads

Γράφει ο Αδαμάντινος

Για μισή μέρα έπεσαν λίγο τα spreads τών ελληνικών δεκαετών ομολόγων και μετά επανήλθαν εκεί που ήταν προηγουμένως (11.5%). Κατά σύμπτωση σήμερα πωλούνται Ελληνικά ομόλογα 300 εκ. ευρώ διάρκειας 26 εβδομάδων. Υπενθυμίζω ότι τα spreads των δεκαετών Ελληνικών ομολόγων……
ανέβηκαν πολύ την τελευταία βδομάδα, μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού – ότι θα γίνουν πιθανόν εκλογές – και έφτασαν το 12% με κατεύθυνση το 15%.

Διευκρινίζω, ότι οι τα spreads εξαρτώνται πολύ απο τις ανακοινώσεις Πρωθυπουργών, Υπ. Οικονομικών και τις αποφάσεις τών κεντρικών τραπεζών π.χ. για την Ελλάδα, της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εχω φτάσει στο σημείο, όταν μιλάει “σοβαρά” ο Πρωθυπουργός να ψάχνω αν τις επόμενες 2-3 μέρες πωλούνται Ελληνικά Ομόλογα!

Θα ήταν ευνόητο να καταλάβετε ότι οι εκλογές δεν προανακοινώνονται χωρίς να γίνουν και ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν προανακοινώνουν, ότι θα κάνουν αξιολόγηση εν μέσω εκλογών.ιδιαίτερα όταν την ίδια περίοδο πωλούνται ελληνικά ομόλογα.

Το θέμα που έχει προκύψει είναι σοβαρότατο και νομίζω ότι μπορεί να ελεγχθεί μόνο από Διεθνή Δικαστήρια. Η φερόμενη ως Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αποδεδειγμένα πλέον μικρού βεληνεκούς και τόσο χαμηλόφωνη, που αμφιβάλλω αν υπάρχει.

Από ότι ακούω η θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένει ακόμη κενή. Τυχαίο να είναι ακέφαλο το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας; Δεν νομίζω.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΑ ΣΠΡΕΝΤΣ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ
    ΜΗΔΕΝ! ΤΙ ΘΕΛΕΤΑΙ? ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ?> ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ?
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ………
    ΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ?????ΕΔΩ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΦΤΥΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ
    ΑΠΟΧΗ.

    Reply
  2. Archangel

    Εγκληματεί συνεχώς και οι Ελληνάρες τον ψηφίζουν ή απέχουν. Περί μαζοχιστών πρόκειται. Μέχρι να αρχίσουν να πεθαίνουν από την πείνα. Αλλά τότε θα είναι αργά. Μπααα, ούτε τότε θα αντιδράσουν! Όπως τα αμερικανάκια.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Τα Spreds της ηλιθιότητας των Νεοελλήνων δεν έχουν όριο. Συνεχώς ανεβαίνουν. Αποχή δεν θέλατε; Βάλτε την τώρα εκεί που ξέρετε ηλίθιοι…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *