Πετσάλνικος στο Βερολίνο: «O ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία»

Απάντηση στις ασταμάτητες φαρμακερές επιθέσεις των Γερμανών κατά των Ελλήνων έσπευσε να δώσει σε γερμανικό έδαφος και στη γλώσσα τους , ο γερμανοτραφής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Φόρουμ για τον τουρισμό που συνδιοργανώθηκε από τις δύο χώρες σήμερα στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται τιμωρία για λάθη που έγιναν στη…..
χώρα κατά το παρελθόν αλλά συμπαράσταση στην προσπάθεια που καταβάλλει».

Μάλιστα άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού με οδυνηρές συνέπειες τόσο για το εισόδημα των πολιτών όσο και στην αύξηση της ανεργίας, υπενθυμίζοντας ότι μέσα σε δύο χρόνια η χώρα μείωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κατά 6,5% του ΑΕΠ. «Αν ήταν αναγκασμένη η Γερμανία να μειώσει κατά 6,5 % το έλλειμμά της, τότε οι περικοπές θα αντιστοιχούσαν σε 160 δις ευρώ», τόνισε με νόημα.

Αναφερόμενος δε στην καραμέλα περί τεμπέληδων Ελλήνων, χαρακτήρισε ψευδείς τέτοιου είδους απόψεις, επικαλούμενος στοιχεία του ΟΑΣΑ σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες εργάζονται 2.109 ώρες ετησίως όταν οι Γερμανοί εργάζονται 1.419, οι Γάλλοι 1554, οι Ιταλοί 1.778 , οι Ισπανοί 1663 και οι Γάλλοι 1.714 ώρες.

Από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε η «ατυχέστατη ιδέα» για την τοποθέτηση επόπτη στην Ελλάδα. «Κάτι τέτοιο», όπως τόνισε με έμφαση οι κ. Πετσάλνικος, «θα προσέβαλε την ίδια τη Δημοκρατική λειτουργία της Ευρώπης. Πάνω απ’ όλα υπάρχει ανάγκη να σεβόμαστε την αξιοπρέπεια μίας χώρας, την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού»

http://briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *