Oι συνέπειες για τον τουρισμό της χώρας από τα εκτεταμένα επεισόδια


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΤΕΤΣΗ

Ανυπολόγιστες θα είναι οι συνέπειες για τον τουρισμό της χώρας από τα εκτεταμένα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Η αναμετάδοση των εικόνων από τις ταραχές με την τραγική τους κατάληξη «θα δυσκολέψει πολύ την τουριστική προοπτική της Αθήνας» , υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γ. Τσακίρης και προσθέτει ότι «η εικόνα διαχέεται» και αναπόφευκτα θα επηρεάσει την Ελλάδα συνολικά. Τονίζει επίσης την «ανάγκη να σταματήσει η αναπαραγωγή αυτών των εικόνων και να υπάρξει στρατηγική αναστροφής του κλίματος».

«Αυτοκτονούμε» δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑ-Α) κ. Ι. Ρέτσος, αναφερόμενος στις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου στα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι «οι Ελληνες καταστρέφουν τη χώρα τους ενώ

… βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» . «Ο τουρισμός έχει τελειώσει.Τι να πούμε στους ξένους;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΕΞΑ-Α για το αν υπάρχει τρόπος να δικαιολογηθούν τα επεισόδια, σημειώνοντας ότι «είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που κάθε φορά κάνουν τα ίδια πράγματα». Οπως αναφέρει, ομάδα διαδηλωτών χτύπησε ξενοδόχο με σφυρί στην οδό Αμαλίας, ενώ έγιναν και ζημιές σε ξενοδοχεία του κέντρου της πρωτεύουσας. Το ότι ο θάνατος τριών ανθρώπων από τις ταραχές στην Αθήνα είναι πρώτη είδηση διεθνώς «επιβαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί για τη χώρα», υπογραμμίζει ο κ. Π. Αρκουμανέας, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ), προσθέτοντας ωστόσο ότι «η απογοήτευση δεν πρέπει να είναι το κυρίαρχο συναίσθημα,μια και χρειάζεται να αναστραφεί η εικόνα».

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μπορεί μέχρι πρότινος να δημιουργούσε απλά την εντύπωση ότι η χώρα είναι φθηνότερος τουριστικός προορισμός και να προσείλκυε κόσμο. Τα επεισόδια όμως «κάνουν κακό» τονίζει, μια και είναι ακόμη νωπά στη μνήμη της διεθνούς κοινότητας τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 που εκτυλίχθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα. Για ακυρώσεις γερμανών τουριστών εξαιτίας των επεισοδίων αλλά και της ταλαιπωρίας που προκλήθηκε από τη χθεσινή απεργία κάνει λόγο ο κ. Μ. Καραβάς, πρόεδρος του Αttica Reisen, τουριστικού οργανισμού που ειδικεύεται στη γερμανική αγορά. Παρ΄ όλο που οι περισσότεροι ταξιδιώτες είχαν προορισμό τη Σαντορίνη και την Κρήτη, «οι εικόνες αυτές δεν κάνουν ποτέ καλό» αναφέρει ο κ. Καραβάς και σημειώνει ότι προκαλούν αναστάτωση στον κόσμο που πρόκειται να ταξιδέψει.
to vima

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *