O κορυφαίος των κορυφαίων πιλότων του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας!

Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου της, του επισμηναγού (Ι) Xαράλαμπου Εσκίογλου: Είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην ΤLP ως εκπαιδευτής, όπου εκλέχθηκε από τους συναδέλφους τους όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε……
αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους!
Αλλά το πραγματικά εξαιρετικό (έστω και αν είναι σπανιότατο να εκλέγεται κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές air-to-air και air-to-ground) είναι ότι ο Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για tρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην TLP. Αυτό, απλώς δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των ΤLPs και καταδεικνύει την ποιότητα των Ελλήνων πιλότων, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα.

Γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και από ποια ιστορική διαδρομή ερχόμαστε…

Το Tactical Leadership Programme είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Πρόκειται για αποστολές ιδιαίτερα δύσκολες που απαιτούν εκτός από πνεύμα πολεμιστή και υψηλές διοικητικές ικανότητες, στις οποίες ο Έλληνας αξιωματικός επίσης πρώτευσε.

Εκτελούναι αποστολές εναέριας απαγόρευσης (AI: Aerial Interdiction), OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, αποστολές καταστροφής εχθρικής αεράμυνας (DEAD: Destruction of Enemy Air Defence), επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσης (No Flying Zone), αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS: Combat Air Support), PR και έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR) σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.

Παρ’όλα αυτά η τουρκική Αεροπορία ενθαρρυμένη από την «ασυλία» που της έχουν δώσει οι Έλληνες πολιτικοί και σήμερα έκαναν “εκδρομούλα” εντός ελληνικών συνόρων με επτά παραβιάσεις του ΕΕΧ και δύο παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

20 Comments

  1. Ανώνυμος

    Πως γινεται παντα οι αριστεροι-κουμουνιστες να αδυνατουν να επιδοκιμασουν το ελληνικο φρονημα…?
    Παντα θα εχουν να πουν κατι το προδοτικο και ανθελληνικο…
    Ρε σαπιοι προδοτες θα ερθει η ωρα σας αλλα δεν πατε στην Μακρονησο, κατευθειαν στον Καιαδα.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    μακρια η ελλας απο το πρόστυχο νατοοταν δεν θέλουμε τέτοιες πρωτιές και τέτοιες συμμαχιες-λυκοφιλιες γιατι, μας βαζουν στο ματι του Βλαδίμηρου και των κινεζων.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    META THN DEYTERH MALAKIA ASKETOI AYTARADES NA SKOUPHZESTE ME MWROMANTYLA PAIDAKIA PATE NA PEXTE LIGO MPALA KAI MHN KAUESTE EDW MESA KAIKATE RE MOSXARIA OLLLA TA XERETE GINATE KAI PILOTOI TORA

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Όταν έχεις πόλεμο θέλεις στρατιώτες να πολεμάνε και όχι να μόιράζουν λουλούδια. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι ο στρατός είναι για να σκοτώνει όταν χρειαστεί να υπερασπιστεί την πατρίδα μας. Όλα τα άλλα είναι αριστερίστικες μ@@@ς. ο Ναύαρχος Κουντουριώτης έλεγε προς τους ναύτες του:"σκοτώστε μεθ’ ορμής ακαθέκτου τον προαιώνιο εχθρό του γένους".
    Γι΄αυτό αφήστε τις κλάψες για δολοφόνους κλπ!!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ρε κολοπακιστανε 9,54 αυτα τα επιθετα σε ογλου ειναι απο την μικρα ασια την ελληνικη,αλλα που να ξερεις εσυ κατι τετοιο?εκει στο ισλαμαμπαντ το μονο που ξερετε ειναι να κανετε τραινακι μεταξυ σας οι αντρες και εσυ παντα εισαι ο μηχανοδηγος

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Τα λήγοντα εις -ογλου είναι από Ελληνες μικρασιάτες πρόσφυγες οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα , δεν είναι Τουρκικά και αν δε ξέρεις καλύτερα να μη γράφεις.Περιττό να συζητήσουμε για τον πολιτισμό που έφεραν μαζί τους.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Μπρε τζανουμ τι όνομα είναι τούτο;;Εσκίογλου, μπρέ, είναι Τούρκο, θα μας τρελάνετε, επειδή κάποιο Τούρκο είναι Χριστιανό, είναι καί Έλληνα;; Τότε και Καρατζαφέρη μπρέ τζάνουμ είναι Ελληνα!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    8.31 Αυτός που αποκαλείς δολοφόνο εκτελεί εντολές. Αυτός είναι ο καλύτερος Ελληνας στο είδος του, το γεγονός ότι εκτελεί λάθος εντολές δε μειώνει την αξία του. Άλλοι είναι οι δολοφόνοι αυτοί που τον υποχρεώνουν να δράσει έτσι.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;;;;

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΡΕ!!!!

    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΨΙΜΟ!!!!!!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Ασχετα αν διαφωνώ με τη συμμετοχή της Ελλάδας, να στείλουμε το κείμενο στον παραγωγικό και ικανό Παγκαλο.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *