Οριστικά τέλος από ΔΕΘ o Κωνσταντίνου

Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Κωνσταντίνου, πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, γνωστοποίησε την λήξη της θητείας του μετά από την δημόσια απαίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (εδώ), αφήνοντας σοβαρές αιχμές για εστίες διαφθοράς, αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που….
εντόπισε στο εσωτερικό της εταιρίας.

Για το λόγο αυτό θα παραθέσει αύριο συνέντευξη τύπου στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΘ.

Η δήλωση του Γιάννη Κωνσταντίνου

Με δελτίο τύπου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώθηκε σήμερα η λήξη της θητείας μου στη θέση του προέδρου της ΔΕΘ ΑΕ.

Μου αποδίδεται δημόσια προσωπική αντιπαράθεση με στέλεχος της διοίκησης αντί της προσήλωσης στο έργο που μου ανατέθηκε. Από ό,τι φαίνεται έτσι εκλήφθηκε η συστηματική ενυπόγραφη και τεκμηριωμένη ενημέρωσή μου προς την πολιτική ηγεσία και μόνο για τις εστίες διαφθοράς, αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που εντόπισα στο εσωτερικό της εταιρίας. Κάθε άλλη συμπεριφορά από την πλευρά μου θα ήταν αναντίστοιχη στο καθήκον και τις προσδοκίες, που γεννούν η δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και η κυβερνητική προσπάθεια για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Μοναδικό μου μέλημα ήταν η συμπόρευση της ΔΕΘ με τις ανάγκες και τις προσδοκίες της νέας εποχής για την πόλη μας. Με τη νέα δημοτική αρχή, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, ιδίως, με τους φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης έχει ξεκινήσει ένας συστηματικός διάλογος για το πεδίο των συνεργειών και κυρίως για τις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης της ΔΕΘ.

Η δημιουργική προοπτική αυτού του διαλόγου, καθώς και η αξίωση για διαφάνεια και αξιοκρατία στο εσωτερικό της εταιρίας, δυστυχώς υποσκάφθηκαν συστηματικά από συγκεκριμένη μερίδα του διοικητικού συμβουλίου.

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου πλέον δημόσια να συζητήσω μαζί σας για καθετί που σχετίζεται με τις διοικητικές εξελίξεις στη ΔΕΘ και γι’ αυτό σας προσκαλώ αύριο Τετάρτη 20 Απριλίου 2011 και ώρα 12:00 σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΔΕΘ.

http://spnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Έναν ελληφόφωνο ευρωπαίο δικηγόρο είχαμε κι εμείς στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και παραιτήθηκε κι αυτός…και κλάαααααααααμα οι σκοπιανοί

    Δίνει και συνέντευξη τύπου το ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΨΩΝΙΟ….

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *