O (καλός) Σαμαράς, ο (κακός) Καραμανλής κι ο (άσχημος) Αλογοσκούφης

Με την απογραφή που είχε γίνει επί Αλογοσκούφη – δηλαδή την βασική πολιτική θέση της κυβέρνησης Καραμανλή – εξομοίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τις πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου στην Τουρκία…λέγοντας μάλιστα πως ήταν το ίδιο καταστροφικές σε ό,τι αφορά τις συνέπειες σε βάρος της χώρας.
Η σύγχυση ή καλύτερα η (πολιτική) κουτοπονηριά των φωστήρων της Συγγρού είναι πασίδηλη. Από τη μία θέλουν να τα……
βάλουν με τον Καραμανλή, αλλά επειδή δεν έχουν το πολιτικό σθένος το κάνουν με πλάγιους τρόπους, όπως χθες με τη δήλωση Μιχελάκη. Ωστόσο κανέναν δεν πείθει ότι φταίει αποκλειστικά ο Αλογοσκούφης για την απογραφή όταν είναι της πάσης γνωστό πως η απογραφή ήταν η προεκλογική σημαία της ΝΔ το 2004! Μόλις όμως οι της Συγγρού, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τις συνέπειες της δήλωσης Μιχελάκη άρχισαν τα γνωστά πολιτικάντικα κόλπα: όχι δεν εννοούσαμε τον Καραμανλή ή ότι δεν υπάρχει θέμα με τον τέως πρωθυπουργό. Μάλιστα ο Μιχελάκης επικοινώνησε με τον Παυλόπουλο για να μεταφέρει στον Καραμανλή ότι οι κατηγορίες δεν τον αφορούσαν. Κι όλα αυτά βέβαια με τη μέθοδο των «κύκλων της Συγγρού» που είναι μανούλες στις διαρροές και στο παρασκήνιο. Όπως ήταν αναμενόμενο (σ.σ.: το kentrinews.gr από χθες έγραψε για την ενόχληση Καραμανλή), ο τέως πρωθυπουργός απάντησε κι αυτός με τον ίδιο τρόπο: μέσω συνεργατών του μετέφερε τη δυσφορία του και έστειλε μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ πως η απογραφή ήταν κεντρική πολιτική του κόμματος το 2004.

Το ΠΑΣΟΚ στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Το ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία και έδωσε στην δημοσιότητα περσινή δήλωση του Π. Παπαγιωτόπουλου ως εκπροσώπου της Ν.Δ. στην οποία υποστήριζε ότι η απογραφή τότε πραγματικών των οικονομικών στοιχείων ήταν απαραίτητη και επιβεβλημένη…».

«Οι Έλληνες γνωρίζουν», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, «ότι όλοι μαζί στην Ν.Δ. είχαν συμπράξει τότε στο έγκλημα της απογραφής».

Τι λέει ο Αλογοσκούφης

Η αντίδραση ήταν άμεση από το περιβάλλον του κ. Αλογοσκούφη, και συνεργάτες του έλεγαν ότι η απογραφή ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Την απάντηση του πρώην υπουργού σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση και «κύκλοι» του κόμματος σημείωναν με έμφαση: «Η απογραφή έχει αποδειχθεί ότι ήταν ιστορικό λάθος».

Kentrinews.gr – Αρχική Σελίδα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αν ειχαν λιγη τσιπα θα επρεπε το λιγοτερο να ζητουσανσυγνωμη και να εξαφανιζοντουσαν απο την Ελλαδα.Μας καταστρεψαν τουλαχιστον για τρεις γενιες.ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *