Μήπως είν’ γκαντέμς’ o Σαμαράς;

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Το «άλλος έχει το όνομα, άλλος τη χάρη» ως κανόνας βιωματικός αλλά και εξ ακοής επιβεβαιωμένος στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να παραλείπεται ως ανεδαφικός στο….
αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της φιγούρας του νεοέλληνα που δεν είναι άλλο από το δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό προσωπικό.

Η εισαγωγική θυμοσοφική φράση χρησιμοποιείται στις παρούσες γραμμές για ακόμη έναν παραθετικό προβληματισμό του υπογράφοντος.

Μέχρι τώρα, είχε καθιερωθεί στην πολιτική ζωή του τόπου, τον ρόλο (μεταξύ άλλων πολλών) του «γκαντέμη» να τον κρατά διαχρονικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Φαίνεται, όμως, τη χάρη τελικά του ρόλου αυτού να την έχει ο άνθρωπος που διασυνδέθηκε περισσότερο από όποιον άλλο με την πτώση της τότε κυβέρνησης της ΝΔ και δεν είναι άλλος από το νυν πρωθυπουργό.

Ως αδιάσειστο τεκμήριο γι” αυτή την τραγική ειρωνεία που μοιάζει να επιφυλάσσει η ιστορία, που κύκλους κάνει, για τον Αντώνη Σαμαρά, είναι η παταγώδης αποτυχία όλων των εκφάνσεων του «success story” που «πήρε πάνω του». Απ” την αξιοποίηση του Ελληνικού και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (με τα πιθανώς αντίθετα απ” τα επιθυμητά αποτελέσματα και τον αξέχαστο επικοινωνιακό φιάσκο της ανακοίνωσής της), μέχρι τις διακηρύξεις για αξιοποίηση του δημοσιονομικού πλεονάσματος (που ο Στουρνάρας, οι τράπεζες και οι ευρωπαίοι αμφισβητούν) αλλά και ως την ΕΡΤ.

Σήμερα, φαίνεται ότι προστίθεται ακόμη μία πράξη αποτυχίας στη λίστα των κινήσεων που προσωπικά χρεώθηκε (σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο) ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η FIA θα αποφασίσει στο συνέδριό της που θα γίνει αυτή την εβδομάδα να αντικατασταθεί ο ιστορικός αγώνας Ράλι Ακρόπολης με το Ράλι Πολωνίας.

Το Ράλι Ακρόπολης αποτελεί μέρος του προγράμματος του WRC από το πρώτο κιόλας πρωτάθλημα του 1973, ενώ στο τελευταίο 59ο Ράλι που συνέβη στη χώρα μας τον Μάιο του τρέχοντος χρόνου, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε να δίνει το σήμα για την έναρξη του «Ράλι των Θεών», σηκώνοντας την ελληνική σημαία στα δύο πρώτα πληρώματα του 59ου Ράλι Ακρόπολις 2013, κατά την τελετή εκκίνησης στο Ζάππειο Μέγαρο. Τότε, δήλωνε ότι η διεθνούς φήμης διοργάνωση είναι «ένα πολύ σημαντικό γεγονός και είναι πολύ σπουδαίο που αυτό το ράλι φιλοξενείται στη χώρα μας» και οι φωτογραφίες που συνόδευαν τα σχετικά δημοσιεύματα (και μία εξ αυτών συντροφεύει εις μνήμην και το παρόν κείμενο) δέχθηκαν ειρωνικά σχόλια από φίλους και μη του σπορ στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ δεν έλειψαν και βίντεο-ντοκουμέντα με παραινέσεις παρευρισκομένων προς τους οδηγούς και πετυχημένες σατυρικές παραλλαγές.

Αναμένοντας τους …. Σάτυρους, να διακωμωδήσουν εκ νέου τον πρωθυπουργό, που έχει «πάρει πάνω του» τη χώρα, καληνυχτίζω…

 http://rizopoulospost.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *