O υβριστής του Γιώργου υποψήφιος πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης


Σε φιλοβασιλική πολιτική επιμειξία προχωρεί η κυβέρνηση, μεθοδεύοντας την τοποθέτηση στο αξίωμα του προέδρου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης τον Στρατή Στρατήγη. Ο γνωστός νομικός, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του φιλοβασιλικού χώρου και προσωπική επιλογή του Κώστα Σημίτη, ανέθρεψε πολιτικά όλα εκείνα τα πρόσωπα που σηματοδότησαν το καθεστώς των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Δύο από αυτά τα πρόσωπα, οι κ.κ. Χατζηεμανουήλ (ΟΠΑΠ) και Κλαδάς (ΥΠΕΕ), προσωπικοί φίλοι του κ. Καραμανλή, απασχόλησαν κατά συρροή την κοινή γνώμη. Είναι το γραφείο του κ. Στρατήγη που γνωμοδότησε επί των δραστηριοτήτων των Ασφαλιστικών Ταμείων με τα τοξικά ομόλογα. «Είναι, ενδεχομένως, αποτέλεσμα σατανικής συμπτώσεως το γεγονός ότι ο….
.

κ. Στρατήγης συγκαταλέγεται μεταξύ των στενών πολιτικών φίλων του Γιώργου Αλόγοσκούφη, τότε «τσάρου» της Οικονομίας», σημειώνουν εμφατικά κύκλοι του κυβερνώντος κόμματος. «Η γνωμοδότηση του κ. Στρατήγη περί των τοξικών ομολόγων ήταν θετική… προφανώς» υπογραμμίζουν με έμφαση οι προαναφέρθεντες κύκλοι.

Τοποθετήθηκε από τον κ. Σημίτη ως πρόεδρος του Αθήνα 2004, για να εκδιωχθεί κακήν κακώς λίγο αργότερα λόγω… εξοφθάλμου ανεπάρκειας. Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Κων. Καραμανλή, ο κ. Στρατήγης αποτελεί σάρκα εκ της σαρκός του φιλοβασιλικού χώρου στην Ελλάδα. Η Ιπποκράτους έχει ήδη αναστατωθεί από τις μεθοδεύσεις που συνιστούν – κατά τους ισχυρισμούς στελεχών του ΠΑΣΟΚ – προσωπική επιλογή του υπουργού Πολιτισμού και, παρά το γεγονός ότι η είδηση έχει δημοσιοποιηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Γερουλάνος ούτε τη διαψεύδει ούτε και ξεκαθαρίζει το τοπίο με δημόσια δήλωσή του.

Κύκλοι της Ιπποκράτους καθώς και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφραζαν την άποψη, πως η επιλογή αυτή αποτελεί «οικογενειακή υπόθεση» και αποτέλεσμα «πολιτικών συνεταιρισμών» που δεν συνάδουν ούτε με την ιστορία ούτε και με το πολιτικό προφίλ του κυβερνώντος κόμματος. Εκφράζουν, δε, την απορία τους, επισημαίνοντας ότι είναι παράξενο πώς ο κ. Στρατήγης ενδιαφέρεται για μία τέτοια θέση, εκτός εάν η τοποθέτησή του «κρύβει άλλες άγνωστες προοπτικές». Είναι αξιοσημείωτο το ότι ο κ. Στρατήγης, μόλις τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, συνέταξε άρθρο στο οποίο επισημαίνει «Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου». Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στρατήγης σημειώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή» της 28ης Φεβρουαρίου του 2010 :

«Κύριε διευθυντά,

Δυστυχώς, ο κ. Παπανδρέου –όποια και να ήταν άλλη κρυφή σκοπιμότητα– έκανε αυτό που λέει ο λαός, ”κλώτσησε την καρδάρα”.

Η καρδάρα ήταν η συναίνεση την οποία του είχε… προσφέρει ο κ. Σαμαράς στη λήψη μέτρων, στη μοναδική για την κρισιμότητα της εποχής που περνάει ο τόπος και η κλωτσιά ήταν η απόφαση για τη δημιουργία της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Δεν του έφτανε του κ. Παπανδρέου ότι διαθέτει άνετη πλειοψηφία στη Βουλή και ότι τα 2/3 των Ελλήνων συμφωνούσαν με τη λήψη μέτρων για την έξοδο από την κρίση; Δεν του έφτανε ότι η Νέα Δημοκρατία υπό το βάρος της αποτυχίας της πρόσφατης διακυβέρνησής της είχε συναίσθηση της ευθύνης της για τη σημερινή κατάσταση; Και, τέλος, δεν του έφτανε ότι απέναντί του είχε ένα σύγχρονο, της ίδιας κοψιάς μ’ αυτόν, πολιτικό, που δεν είχε προσωπικά μαζί του και που θα έβαζε πλάτη στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν;

Τώρα, όλοι οι ολιγόφρονες μικροπολιτικοί και των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οργανωμένα συντεχνιακά συμφέροντα και η άφρονη αριστερά θα συλήσουν επάνω σ’ αυτό που έχει απομείνει από την Ελλάδα!
Ερρέτω ή μάλλον ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Στρατής Στρατήγης – τ. βουλευτής / Αθήνα

aigeo.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *