Oλόκληρη χώρα πάγωσε και πλάνταξε

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα
Και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη

Αθήνα, 09/09/2013

Αξιότιμοι κ. κ. Υπουργοί,

Τον χειμώνα του 2012, 2013 μια ολόκληρη χώρα πάγωσε και πλάνταξε, κυριολεκτικά και…

μεταφορικά, εξαιτίας της ανάλγητης φοροεισπρακτικής πολιτικής που εφαρμόζετε. Συγκεκριμένα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης απόκλεισε από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης τα 2/3 των καταναλωτών σε σύγκριση με το 2011, 2012, μόνο το 1/3 αγόρασε πετρέλαιο θέρμανσης.

Αποτέλεσμα:

1) Εξαθλίωση των καταναλωτών, των εκλεκτόρων σας δηλαδή – κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων και όλων όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Ποιος θα ξεχάσει άραγε τον θάνατο των φοιτητών από το περίφημο μαγκάλι για θέρμανση και ψησταριά αντί ηλ. κουζίνας;

2) Τα έσοδα του φοροεισπρακτικού σας μηχανισμού, αντίστροφα κατέρρευσαν. Δυστυχώς το αντίθετο μπορεί να αποδειχθεί μόνο με «δημιουργική λογιστική», η οποία κρίθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα.

Πρέπει να καταλάβετε ότι, και σαν πείραμα ακόμα, απέτυχε!

Ακόμη και η δήθεν «χορήγηση» του επιδόματος θέρμανσης, είναι μια φενάκη από τη στιγμή που πρέπει τα χρήματα να καταβληθούν πρώτα από τους καταναλωτές και μετά αυτοί να διατρέξουν με δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να τους επιστραφούν. Μοιάζει και αυτό όμως με πείραμα.

Χρήματα, που δεν θα ζητήσουν ποτέ πίσω αφού ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να τα προκαταβάλλουν…

Θυμηθείτε και, ότι, λόγω αδρανοποίησης καταστρέφονται και οι πάγιες εγκαταστάσεις θέρμανσης των πολυκατοικιών, πέραν των απερίγραπτων διενέξεων που παράγει η αδυναμία των ενοίκων η ιδιοκτητών να συμφωνήσουν στο λίγο η στο καθόλου καλοριφέρ.

Ακούστε τη φωνή της κοινωνίας – ακούστε τις ανάγκες των ανθρώπων:

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.
ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.

Στοχεύοντας στην ανθρώπινη ευαισθησία σας,

Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Γεώργιος Λεχουρίτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *