Κέντησε o Παπαχελάς

Πάλι κέντησε από την Καθημερίνη (16/1/2011) ο κύριος Παπαχελας ασχολήθηκε με τον πατριωτισμό και μάλιστα τον “πραγματικό” πατριωτισμό. Το άρθρο του προκαλεί πράγματι πονοκέφαλο και αηδία. Ακολουθώντας την πάγια τακτική των ιδεολογικοπολιτικών εκλογικεύσεων της ντόπιας συντεχνίας του νεου Gladio, των κλωνοποιημένων νεροκουβαλητών της Νέας Τάξης που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η προσπάθεια απώθησης στο κοινωνικό περιθώριο κάθε προσπάθειας υπεράσπισης παραδοσιακών ιδιαιτεροτήτων, η αμφισβήτηση της…..
φιλοπατρίας, η καλλιέργεια αμπελοφιλοσοφημάτων περί κοσμοπολιτισμού και παγκοσμιοποίησης. Συναγωνίζονται να εμφανίζουν τις πατρίδες ως περιττές και καλλιέργούν την θέση ότι η υποταγή στην θέληση του ισχυρότερου αποτελεί, δήθεν, αναγκαιότητα στην οποία οι αδύναμοι θα πρέπει, δήθεν, να υποτάσσονται μονίμως και αδιαμαρτύρητα. Οι θέσεις του κυρίου Παπαχελά κινούνται σε διανοητικό επίπεδο παιδαριώδους κραυγαλέου ανορθολογισμού με πολύ λογισμό, λίγη διαίσθηση, αλλά καθόλου αυτοπεποίθηση. Η παρακολούθηση των διανοητικών τους ακροβατισμών γεννάει ναυτία. Μεταξύ των πολλών και περισπούδαστων που γράφει:

.Αναφέρεται στον ατυχή πόλεμο του 1897. Ο ατυχής εκείνος πολεμος είναι η αγαπημένη καραμέλα ο αγαπημένος αστικό μύθος, που πιπιλίζουν όλοι οι νεοταξίτες εφημεριδογράφοι. Απομονώνουν ένα γεγονός και βγάζουν το συμπέρασμα ότι για την ήττα της εποχής εκείνης ευθύνονται οι πατριώτες της Εθνικής Εταιρείας. Δεν κάνει τον κόπο να εξετάσει τα γεγονότα στο σύνολο τους. Είχαν προηγηθεί οι Τουρκικές σφαγές στα Χανία και ότι ο πόλεμος δεν ήταν πάρα ένα επεισόδιο του Κρητικού Ζητήματος. Ο Τρικούπης είχε πει: “Δεν έχομεν στρατόν. Ο Ελληνικός στρατός της σήμερον είναι αγέλη”. Φταίει η ελληνική Εταιρεία για αυτό; Οχι βέβαια! Εκείνο που φταίει είναι αμετροέπεια και η βλακεία της ελληνικής άρχουσας τάξης που τα φόρτωσε όλα στην Ελληνική Εταιρεία για να γλιτώσει την απαξίωση, κάτι ανάλογο με το σημερινό του κυρίου Πάγκαλου “μαζί τα φάγαμε”.

Τον Ιανουάριο του 1996 να ανεβάσουν (οι πατριώτες, σημ του σχολιαστή) μία επίσημη σημαία του Ναυτικού στα Ίμια. Το ανέβασμα της σημαίας σε ελληνικό έδαφος χρειάζεται άδεια; Με την ίδια λογική θα πρέπει να αποφεύγουμε το ανέβασμα της ελληνικής σημαία γιατί έχοντας το σταυρό θα θίξει του μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

tabouri

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ… ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΩ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟΥΣ!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ο πραγματικός πατριωτισμός
    Οι πρόγονοί μου ήταν θεότρελοι θερμοκέφαλοι που για αιώνες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πολεμούσαν τον τούρκο τραμπούκο που καταπατούσε τα όσια και τα ιερά του γένους μου του Ελληνικού, που βύζαινε το μεδούλι το Ρωμαίικο, που καταπατούσε την γή την ιερή την Ελληνική.

    Αυτοί οι θερμοκέφαλοι (οι τρελοί), με το αίμα τους, έδιωξαν τον τούρκο κερχανατζή, και πότε με τσεκούρι, και πότε με φωτιά, έκοβαν και έκαιγαν τους ψύχραιμους ή διαφωνούντες προσκυνημένους. Οι ψύχραιμοι και διαφωνούντες (μετέπειτα ρεαλιστές) που γλίτωσαν (προσποιούμενοι ασφαλώς και αυτοί τους θερμοκέφαλους), με το που έφυγε ο τούρκος, πήραν την εξουσία. Ως ψύχραιμοι (ή ως διαφωνούντες, μα πάντα πολιτισμένοι), έκλεισαν στην φυλακή τους θεότρελους θερμοκέφαλους. Αυτοί οι ψύχραιμοι, ναι, αυτοί οι ψύχραιμοι (ή διαφωνούντες) κ. Παπαραχελά, κυβερνούν την χώρα μέχρι τα σήμερα (με εξαίρεση τις ελάχιστες και γνωστές περιπτώσεις όπου οι γόνοι των θερμοκέφαλων κατέλαβαν την εξουσία).

    Είμαι γόνος εκείνων, και μόνο εκείνων των θερμοκέφαλων κ. Παπαραχελά που στην συνέχεια των αιώνων του γένους αγωνίζονται για δικαιοσύνη, προάγουν και δημιουργούν αξιοθαύμαστο πολιτισμό, τα έργα τους δίνουν τον ορισμό της λέξεως "τέχνη", παράγουν πλούτο, καθ' όσο οι ψύχραιμοι (ή οι διαφωνούντες) με τις αδιάκοπες κυβερνήσεις τους (ιδίως μεταπολιτευτικά) ξεπουλάν, ρημάζουν, καταστρέφουν και προδίδουν. Ναι, προδίδουν τον αγώνα αυτού του γένους. Αυτός είναι ο ορισμός της προδοσίας κ. Παπαραχελά.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν, κ. Παπαραχελά, πού ήσασταν τόσα χρόνια για να καταγγείλετε αυτή την ελεεινή προδοσία που συντελείται τα τελευταία 30 χρόνια σε αυτή την χώρα; Αναρωτιέμαι κ. Παπαραχελά, γιατί δεν σας προκαλεί μεγάλη απέχθεια η προδοσία αλλά σας προκαλεί μεγάλη απέχθεια η χρήση του όρου «προδότης», «προδοσία» κ.λπ. Αναρωτιέμαι καλώς κ. Παπαραχελά;

    http://antekailaska.blogspot.com/2011/01/blog-post_17.html

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    Reply
  4. zickos

    7:54 είναι σημαντικός δημοσιογράφος διότι γνωρίζει την αυτοαποκαλούμενη αφρόκρεμα της "παγκοσμιας" τάξης ως εκ'τούτου λύνει και δένει είναι απλό…….

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ο Παπαχελας εχει ξεπουληθει στους Αμερικανους εδω και δεκαετιες…Επισης ειναι μελος στη λεσχη Μπιλντεμπεργκ ,αν βεβαια γνωριζεις τι ειναι αυτο.
    Αυτος ο ''εγκυρος'' λοιπον δημοσιογραφος εξυπηρετει τα συμφεροντα της Νεας ταξης πραγματων και της Ντορο-φαυλο-κρατιας…

    ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ …ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Όλοι γνωρίζουμε ότι ο υπόψη κύριος είναι σχεδόν μόνιμο μέλος της λέσχης ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ, οπότε είναι αυτονόητο ότι θα έχει και διαφορετικές απόψεις στα θέματα που αφορούν το ελληνικό έθνος και τις αξίες που εκπροσωπεί αυτό.
    Κατά τα άλλα είναι σημαντικός δημοσιογράφος, κατά την άποψή μου, και θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στη χώρα

    Reply
  7. Διηνέκης

    Οι δειλοί,άφρονες,φιλοχρήματοι και ευεργετημένοι τάσσονται πάντα με το μέρος του ισχυρού.
    Υπάρχουν αλλά δεν έχουν καμία αξία.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *