pantelis Το «ανακοινωθέν» εκχωρεί τα πάντα στην Τουρκία

Η Τουρκία παρ’ ότι με τη δύναμη των όπλων και της βίας είχε καταλάβει το 37 % της Κύπρου ο πολιτικός της στόχος που ήταν η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε αποτύχει. Οι Τουρκαλάδες υπολόγιζαν στην εσωτερική και….
εξωτερική κατάρευση του Κυπριακού κράτους αλλά είχαν παντελώς πέσει έξω. Η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο δεν κατάρρευσε αλλά είχε μαζέψει τα κομμάτια της και αναγεννήθηκε οικονομικά και πολιτικά και σήμερα είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ.

Όμως η Τουρκία μέσα από το διάλογο και τις συνομιλίες το μόνο και μοναδικό που επεδίωκε τόσα χρόνια ήταν η απόαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η υποκατάστασης της από ένα συνομοσπονδιακό μόρφωμα που το συνθέτουν δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη.

Αυτό ακριβώς τους το εκχωρεί απλόχερα σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος με το «ανακοινωθέν» το οποίο ικανοποιεί τους πάγιους και διαχρονικούς Τουρκικούς στόχους μετατρέπει τον εαυτό από πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κοινό «μουκτάρη» και ταυτόχρονα ο ίδιος παίρνει μια μεγαλοπρεπή θέση δίπλα από τον Εφιάλτη, τον Πήλιο Γούση και τον Αγωγιάτη.

Το «ευτύχημα» είναι ότι φέρει τη σφραγίδα του Αναστασιάδη

Έχω έρθει σε επαφή με 10-δες φίλους και γνωστούς πολλοί εξ’ αυτών και Συναγερμικοί. Πριν από λίγο είμαστε σε μια μαζική σύναξη φίλων προερχομένων απ’ όλων σχεδόν των πολιτικών αποχρώσεων για ανασκόπηση της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Όλοι καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα και διαπίστωση. « Μόνο και μόνο που η συνομοσπονδιακή ρατσιστική πρόταση φέρει το όνομα του πιο αναξιόπιστου πολιτικού ανδρός που έχει εμφανιστεί σ’ αυτό τον ταλαίπωρο τόπο, του Νίκου Αναστασιάδη, του αυτο-αναγόμενου ως «μουκτάρη» είναι καταδικασμένη σε απόρριψη». Μάλιστα με ποσοστό μεγαλύτερο από το 76 % του 2004.

Απέμειναν να τον υποστηρίζουν μόνο τα γνωστά Ανανικά γιουσουφάκια και κάποια άλλα κομματόσκυλα που εμφανίζονται και εδώ στο fc, και όλοι αυτοί με επικεφαλή και συντονιστή το Μιχάλη Παπαπέτρου και άξιο συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο το Σταύρο Μαλά .

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ …Δεν θα μας διαιρέσουν όσο και αν προσπαθήσουν

Όσο και αν προσπαθήσουν τα πουλημένα ΜΜΕ και εκπομπές (ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ, Ελίτες…) και οι δωσίλογοι πολιτικοί υπηρέτες των ξένων συμφερόντων δεν θα το πετύχουν. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτροπή της μετατροπής των Ελλήνων της Κύπρου σε στρατηγικό όμηρο της Τουρκίας.

«Ενθουσιασμένος» δηλώνει και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος και πάλι έχει επανέλθει σε «καθησυχασμό και ενθουσιασμό» μετά τις εξηγήσεις που του έδωσε ο πρόεδρος (συγνώμη ο μουκτάρης ήθελα να πω). Θυμάστε παρόμοιος ενθουσιασμός τον είχε καταλάβει σε παρόμοια συνάντηση μετά το κούρεμα, αφού του είχαν δοθεί και τότε οι απαραίτητες εξηγήσεις…

 www.pantelis.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *